Ioan Gârboni: „Nu îmi e frică de nimic, pentru că știu că...

Ioan Gârboni: „Nu îmi e frică de nimic, pentru că știu că sunt curat”. Ce spune directorul Filarmonicii Banatul despre conflictul din interiorul instituției VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Contestat de o parte a angajaților Filarmonici Banatul, directorul instituției, Ioan Gârboni, este foarte sigur pe sine, motivându-și încrederea pe baza rezultatelor prezentate, a situației financiare foarte bune a filarmonicii.

„Nu îmi e frică de nimic pentru că știu că sunt curat. În evaluarea mea, în mai, cu disperarea celor care îmi vor gâtul, vă anunț că tot 10 voi lua. Mi-am făcut tot planul la încasări, la venituri suplimentare, avem bani”, a declarat, la PRESSALERT LIVE, Ioan Gârboni.

Tot de la bani a apărut și o altă problemă cu care Ioan Gârboni, ca director al filarmonicii, se confruntă. „Valoarea artistică a colegilor mei este foarte mare. Problema este că acum, cu salariile mărite, nu mai vor să plece în turneu. Nici măcar pentru 40 de euro pe zi. Am probleme din cauza asta. Ultima oară am trimis corul meu cu o orchestră din Lvov, pentru că oamenii nu vor să meargă. Însă îi înțeleg, pentru că am fost și eu în stadiul acela.


Însă avem obligația față de primărie de a face alte concerte”, a specificat invitatul PRESSALERT LIVE.

Ioan Gârboni crede că atrage cea mai mare parte a invidiei din pricina rezultatelor pe care le are, fiind contestat și din interiorul instituției, dar și de oameni din exterior. „Oamenii nu suportă succesul altora, te urăsc. Dar mie nu imi pasă de părerea altora. Diferența dintre o persoană orgolioasă și o persoană mândră e că prima își știe valoarea, dar are nevoie să-i spună altcineva tot timpul cum e, iar celui de-al doilea tip de persoană nu îi pasă de părerea altora. Nu are rost să mă încarc cu lucrurile ce nu contează”, a opinat Ioan Gârboni.

În ciuda situației actuale de conflict, directorul Filarmonicii Banatul nu pare nicidecum afectat. „Din 160 de muzicieni nu a fost unul care să aducă un leu sponsorizare sau să aducă un turneu. Sunt nesuferit că trebuie să arăt către mine. Nimeni nu mă laudă, așa că trebuie să mă laud eu. Am crezut că faptele vorbesc mai mult decât vorbele. Mâine se va spune despre mine că sunt zoofil. Pe mine nu mă afectează, nu-mi stric o așa viață frumoasă. Programul filarmonicii trebuie readaptat în funcție de nevoile orașului. Angajații vor avea concedii pe rând. Sunt în negocieri cu firme foarte serioase care vor să-și găsească numele alăturat. Filarmonica din Novi Sad a venit în Timișoara cu sponsori. Lucrurile acestea nu se știu”, a menționat Ioan Gârboni, prezent la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.