Studenți din toată țara protestează la Timișoara față de modificarea legilor Justiției...

Studenți din toată țara protestează la Timișoara față de modificarea legilor Justiției și a Codului Penal UPDATE „Nu vrem să îngropăm justiția” FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1476204765">

Primul protest din acest an față de Legile justiției are loc în această seară, în centrul Timișoarei. De data aceasta, manifestarea este organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

La acțiunea de protest intitulată „La Timișoara trezim țara” și-au anunțat participarea peste 200 de persoane.

„Sâmbătă, 6 ianuarie, începând cu ora 21.00, vom trage un semnal de alarmă în cadrul unui protest în Piața Operei. Modificările propuse privitor la Legile justiției și legislația penală ar putea marca distrugerea din temelii a statului de drept, lucru pe care nu îl acceptăm. Ne vedem în stradă”, transmit organizatorii protestului, pe Facebook.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Peste 200 de studenți au ajuns, puțin după ora 21.00, în centrul Timișoarei, în marș din Complexul Studențesc. Aceștia au scandat „Să vă fie frică, studenții se ridică”, „Vrem Justiție, nu corupție” și au afișat mesaje ca „Am venit din toată țara, protestăm la Timișoara” sau „Visul meu din studenție / O țară fără hoție”.

Marșul a fost de fapt un simulacru de cortegiu funerar, studenții ducând în Piața Operei lopeți, candele, un sicriu negru pe care este scris cu alb „Justiție”, decorat cu steagul României și însoțit de mesajul „Nu vrem să îngropăm justiția”.

UPDATE 2 Dupa ce au scandat de mai multe ori în Piata Operei și au cântat imnul României, studenții s-au deplasat în fața Monumentului Eroilor Revoluției, aflat peste drum de Catedrala Mitropolitana, unde au depus zeci de candele aprinse și au ținut un moment de reculegere în memoria martirilor.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.