Mihai Fifor, numit premier interimar de președintele Iohannis UPDATE Cine ar putea...

Mihai Fifor, numit premier interimar de președintele Iohannis UPDATE Cine ar putea fi prim-ministrul cu numărul trei

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Apărării Mihai Fifor este noul premier al României, numit interimar în fruntea Guvernului de președintele Klaus Iohannis, în urmă cu puțin timp.

În cadrul unei declarații televizate, Iohannis s-a exprimat și în legătură cu situația în care se află partidul de guvernământ. „La un an de la alegeri, avem două guverne PSD eșuate. Avem nevoie de un guvern pentru a scurta cât de mult situația de incertitudine. Vreau să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou guvern. Această situație nu trebuie să genereze instabilitate politică. Și, cel mai important, vreau să previn posibilele urmări economice negative din cauza acestei crize generate iarăși de PSD”, a punctat președintele României.

Numirea lui Mihai Fifor în funcția de premier a fost vehiculată încă din 2016, după victoria în alegerile parlamentare a coaliției PSD-ALDE și tot la nivel de zvon public ar fi urmat să devină titularul ministerului Transporturilor.


Senatorul arădean a fost numit însă ministru al Economiei abia în guvernul Tudose, când a fost obligat să renunțe la președinția comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din anul 2009, din motive de incompatibilitate. Decizia lui Klaus Iohannis este cu atât mai surprinzătoare cu cât președintele a refuzat în vara anului 2015 numirea lui Mihai Fifor ca ministru al Transporturilor în guvernul Ponta, argumentând că acesta nu are experiența managerială necesară. În septembrie anul trecut, tot președintele a fost cel care a semnat decretul de revocare al lui Mihai Fifor din funcția de ministru al Economiei și de numire a sa în cea de ministru al Apărării.

Mihai Fifor a absolvit Facultatea de Litere a Universității din Craiova, este doctor în antropologie socială și absolvent al cursurilor de master în managementul afacerilor publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative București și pe cele ale Colegiului Național de Apărare și ale Colegiului Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție.

Potrivit ultimelor informații, noul premier desemnat de PSD ar fi europarlamentarul Viorica Dăncilă, originară tot din județul Teleorman și apropiată a lui Liviu Dragnea. Președintele Iohannis a convocat consultări cu partidele politice în cursul zilei de mâine, precizând că dorește o procedură rapidă pentru constituirea unui nou guvern.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.