Mii de locuitori din vestul țării, fără curent din cauza vântului și...

Mii de locuitori din vestul țării, fără curent din cauza vântului și a zăpezii. Ce drumuri rămân închise FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Codul portocaliu de vreme rea a făcut ravagii și în județul Hunedoara, unde mii de persoane nu au curent electric, în această dimineață. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, ninsoarea și vântul puternic au afectat o mare parte din județ.

Astfel, aseară, 70 de localități erau parțial nealimentate cu energie electrică, fiind afectați 6.200 de consumatori. Pe tot parcursul nopții, șase echipaje ale distribuitorului de energie electrică au acționat pentru remedierea avariilor, iar în această dimineață mai erau afectate 47 de localități. În total, 3.000 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică.

“Echipele de intervenție acționează în zonele afectate până la remedierea tuturor avariilor. Începand cu orele 08.20, un echipaj din cadrul ISU Hunedoara cu 1 autoșenilată, 1 ofițer și 2 subofițeri în colaborare cu 2 membri ai Salvamont Hunedoara cu 1 autoturism de teren și un ATV acționează în sprijinul Enel, pentru remedierea avariei la linia de transport energie electrică din satul Vadu Dobrii, comuna Bunila”, comunică ISU Hunedoara.

În ceea ce privește circulația rutieră, aceasta s-a desfășurat în condiții de iarnă pe drumurile din județul Hunedoara. Mai multe echipaje intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus.

De asemenea, în județul Caraș-Severin, din cauza viscolului, drumurile județene 582 E Prislop-Semenic, DJ 608 A Telescaun-Muntele Mic și DJ 582 Brebu Nou-Slatină Timiș au rămas închise și în această dimineață.

“18 echipaje de poliție rutieră au acționat ieri spre seară și pe timpul nopții cu scopul de a asigura siguranța circulației rutiere în condiții de iarnă.


Am trecut fără incidente deosebite peste această provocare. În primele ore de iarnă, o parte dintre participanții la trafic par să aibă mari greutăți în a se adapta la condiții mai grele. Utilajele acționează pentru deszăpezire atât în localități, cât și în afara acestora, dar este nevoie să ne adaptăm stilul de condus întrucât pe unele căi rutiere se circulă mai greu”, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin.

În această dimineață, în județul Caraș-Severin erau două localități nealimentate cu energie electrică: Răchita și Ravensca.

Foto: ISU Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.