Milioane de euro, bani europeni, pentru proiecte în județele de la frontiera...

Milioane de euro, bani europeni, pentru proiecte în județele de la frontiera cu Serbia. Cum se pot depune

0
DISTRIBUIȚI

Autorităţile publice locale, şcolile, spitalele şi ONG-urile, universităţile sau institutele de cercetare din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi şi mai multe districte sârbeşti care stabilesc parteneriate în vederea realizării unor proiecte transfrontaliere beneficiază de o nouă oportunitate de a atrage fonduri de peste 20 de milioane de euro care sunt alocate acestui apel de propuneri al programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia cu sprijinul Uniunii Europene şi al guvernelor celor două state implicate în program. Suma este alocată pentru finanţarea a patru axe prioritare, în domeniile promovării ocupării forţei de muncă şi serviciilor pentru o creştere favorabilă incluziunii, protecţia mediului şi managementului riscurilor, mobilitate sustenabilă şi accesibilitate precum şi atractivitate pentru un turism sustenabil.

Forumul organizat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara care a avut loc în această săptămână la Reşiţa pentru identificarea unor parteneri, a reunit în jur de 60 de participanţi din judeţele româneşti incluse în program şi 40 de participanţi din Serbia, interesaţi să elaboreze programe transfrontaliere în beneficiul tuturor locuitorilor din zona de graniţă.


Forumuri în care au fost prezentate diferite componente ale programului au fost organizate, de asemenea, la Zdrenjanin şi Drobeta-Turnu Severin, iar în cursul lunii februarie se vor mai desfăşura în localităţile sârbeşti Smederevo, Pančevo, Kikinda şi Bor. La Reşiţa va mai fi prezentat sistemul electronic de management iar la Drobeta-Turnu Severin şi Timişoara, bugetul de proiect şi costurile eligibile.

Propunerile de proiecte pot fi depuse până în data de 30 martie 2018, ora 16.00 (ora locală a României), exclusiv electronic, prin accesarea portalului e-MS.

Până în luna martie, atât în România cât şi în Serbia vor fi organizate mai multe evenimente de informare şi promovare al acestui al doilea apel pentru propuneri de proiecte, cei interesaţi putând obţine mai multe informaţii accesând Ghidul Aplicantului, diponibil pe site-ul www.romania-serbia.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.