Motivul incredibil pentru care Poliția Timiș nu îl va amenda pe primarul...

Motivul incredibil pentru care Poliția Timiș nu îl va amenda pe primarul Robu pentru că a depășit ilegal o coloană de mașini la semafor

6
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu poate fi amendat pentru că a depășit ilegal o coloană de mașini oprite la semafor.

Astăzi, Ionuț Sîrbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, a declarat, pentru PRESSALERT.ro: „Conform articolului 109 din OUG 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate omologate și verificate metrologic, iar abaterea la care faceți referire nu a fost constată conform prevederilor legale”.


Practic, conform declarației lui Sîrbu, sunt trei posibilități: cei de la IPJ nu au făcut verificări, abaterea nu a fost surprinsă de camere sau camerele din zonă nu corespund cerințelor stipulate în OUG-ul amintit. Reprezentantul IPJ nu a putut aduce lămuriri suplimentare cu privire la motivele pentru care polițiștii nu au putut lua măsuri.

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, mașina primarului Nicolae Robu era fotografiată în timp ce depășea o coloană de mașini care staționau la un semafor, în zona Sălii Olimpia. Zona este inclusă în sistemul de trafic management, fiind dotată cu camere de luat vederi. Practic, pe baza imaginilor de pe camerele de filmat Inspectoratul Județean de Poliție Timiș ar fi putut sancționa manevra efectuată de șoferul primarului, Vasile Paraschiv.

În anul 2017, IJP Timiș și Primăria Timișoara au semnat un protocol prin care polițiștii pot aplica amenzi pe baza datelor de pe aparatura din sistemul de trafic management: camere de filmat, sisteme de detectare a trecerii pe roșu și radare. Însă, protocolul pare să nu poată fi aplicat în cazul primarului Robu. Asta deși la finele anului trecut, cei de la IPJ promiteau că vor face verificări.

6 COMENTARII

  1. Vin cu o propunere, sa nu ne mai platim nici noi amenzile luate de camerele de supraveghere din orasu Timisoara pe motiv ca, credem noi ca nu sunt omologate si ca montarea lor a fost doar o afacere a Primarului Robu !

  2. In cazul asta hai sa facem toti ca Robu, ca de, avem si noi urgentele si santierele noastre. Imi e scarba de acesti oameni. Toti sunt o apa si-un pamant… PSD, PNL, Robu, Dragnea… O sa-i votam pe altii data viitoare! 😉

    • Ioane , te-ai oprit din enumerare. Hotz mai esti . De Iohanis , Mucusor Dan , Basescu , nimic ? Marsh de aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.