Nicolae Robu, promisiuni legate de circulația timișorenilor cu transportul în comun fără...

Nicolae Robu, promisiuni legate de circulația timișorenilor cu transportul în comun fără nervi întinși. Ce spune despre defecţiunile tramvaielor Armonia

0
DISTRIBUIȚI

Transportul în comun din Timişoara va fi prioritatea administraţiei Robu în anul 2018. Anunţul a fost făcut de edil la finele anului trecut şi repetat la începutul lui 2018. Primarul spune că nu este normal ca oamenii să aştepte minute în şir după mijloacele de transport în comun.

„Predictibilitatea transportului în comun este esenţială.


Omul trebuie să vadă, să ştie, din câte în câte minute vine tramvaiul, din câte în câte minute vine troleibuzul şi trebuie să se respecte acest grafic cu precizie. În perioada următoare, la tramvaie şi acolo unde avem bandă dedicată transportului în comun cu troleibuzul sau autobuzul se vor respecta aceşti timpi, pentru că, v-am spus anul trecut, transportul în comun va fi o prioritate pentru noi în 2018”, a explicat Robu.

Edilul a explicat şi defecţiunile survenite la două dintre tramvaiele Armonia reabilitate cu bani de la bugetul local în ateliere de la Arad şi Paşcani.

„Acum avem 17, dar vom avea 30 de tramvaie, putem spune noi. Nu mai intru în detalii, că ştiţi ce cuprind ele. Apropo de aceste defecţiuni. Sigur că eu înţeleg abordarea mediatică. Se pun titluri care sună tare, ca lumea să fie tentată să citească. Aceste defecţiuni care apar a doua oară la tramvaiele Armonia, ele nu sunt majore, sunt neplăcute, evident deranjante, dar e vorba de o eroare de dimensionare a unor şuruburi care face ca la anumite momente de suprasolicitare unele să se foarfece. Remedierea se face simplu. Tramvaiul trebuie dus în depou, se repară. Tramvaiele Armonia sunt foarte bune, dar apar aceste probleme fiindcă, din păcate, ori proiectanţii, ori cei de la execuţie, au greşit cu aceste şuruburi. Trebuie să remedieze. Se repară la noi. Dacă ar fi deştepţi, ar trebui să le schimbe preventiv la toate. Până acum nu le-au schimbat, că spun că e vorba de o frână bruscă şi nu se mai întâmplă la altele. E o prostie. Ar trebui să le schimbe pe toate”, a explicat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.