Nicolae Robu susține proiectul muzeului Revoluției, cuprins în bugetul pe 2018 al...

Nicolae Robu susține proiectul muzeului Revoluției, cuprins în bugetul pe 2018 al Consiliului Județean Timiș: ”Nu mă interesează cine realizează. Să se realizeze cât mai repede”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Primarul Timișoarei salută inițiativa Consiliului Județean Timiș de a finanța amenajarea unui muzeu al Revoluției la Timișoara. Conform proiectului de buget pentru anul 2018, CJ Timiș va aloca 465.000 de lei pentru amenajarea Muzeului Revoluției la Garnizoana din Timișoara. Există însă o ”mică” problemă: locația este în patrimoniul Ministerului Apărării, de la care CJ Timiș speră să o primească în administrare.

„În primul rând, sigur că eu salut orice inițiativă de finanțare, orice inițiativă care va conduce la amenajarea unui muzeu la Revoluției la Timișoara.


Pledez pentru asta de foarte multă vreme. Nu știu cum va da banii consiliul județean la Garnizoană, câtă vreme acea clădire nu aparține consiliului județean. A avut-o consiliul județean, atunci ar fi trebuit să aloce bani și să o reabiliteze. A pierdut-o pentru că nu a respectat condițiile din hotărârea de guvern prin care i-a fost alocată. Acea clădire acum aparține Ministerului Apărării și cel mai potrivit ar fi fost ca ea să fie transferată Ministerului Culturii, pentru ca Ministerul Culturii să folosească acea sumă de 3.000.000 de euro pe care o are cu această dedicație, construirea unui muzeu al Revoluției la Timișoara și evident, dacă acei bani nu sunt suficienți, să contribuie și consiliul județean și Consiliul Local Timișoara. Nu știu, cu ideea de muzeu al Revoluției sunt de acord. Nu mă interesează cine realizează. Să se realizeze cât mai repede și clădirea cea mai potrivită este sediul Comenduirii Garnizoanei Timișoara, clădire din Piața Libertății”, a declarat, astăzi, primarul Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă săptămânale de la Primăria Timișoara.

Deși în 2017 a avut mai multe conflicte cu conducerea CJ Timiș pe tema locației sălii polivalente de la Giroc, Robu susține acum că este deschis unei colaborări cu CJ Timiș pe tema sălii polivalente. „Eu am recomandat-o, am fost acolo cu reprezentanții Ministerului Culturii. La acea vreme consiliul județean nu a marșat și dacă o facem acum, nu pot decât să mă bucur și să sprijin consiliul județean în demersurile sale”,a explicat primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.