ONG-uri din Timișoara: “Să nu mai dăm pentru a treia oară pe...

ONG-uri din Timișoara: “Să nu mai dăm pentru a treia oară pe mâna unei găști iresponsabile viitorul țării”

0
DISTRIBUIȚI


Mai multe organizații civice din întreaga țară, printre care și câteva din Timișoara, au transmis, ieri, un comunicat de presă prin intermediul căruia îi solicită președintelui Iohannis să desemneze un alt candidat pentru funcția de premier decât propunerea PSD-ALDE.

ONG-urile semnatare consideră că liderii PSD doresc să subordoneze “puterea executivă și puterea judecătorească unor interese personale și de grup de natură penală”, iar coaliția PSD-ALDE are un comportament de “armată de ocupație”.

“Organizațiile civice semnatare solicităm președintelui României, Klaus Iohannis, să desemneze un alt candidat decât propunerea coaliției PSD-ALDE pentru funcția de Prim-ministru al Guvernului României și doar sub rezerva asumării publice de către acesta a respectării depline a principiilor democratice și ale statului de drept.


Cerem tuturor partidelor politice și actorilor civici, care cred și acționează efectiv în sensul continuării drumului democratic european și euroatlantic, al respectării statului de drept și al consolidării independenței justiției și a luptei împotriva corupției, să discute și să colaboreze pentru identificarea unei soluții programatice și politice coerente la fundătura democratică și economică în care ne-a adus un an de pseudoguvernare PSD-ALDE”, au transmis organizațiile civice.

De asemenea, ONG-urile semnatare le reamintesc românilor că sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18.00, are un loc un amplu protest în Piața Universității din București, dar și în mai multe orașe din țară, printre care și Timișoara. Mitingul este organizat pentru a cere “autorităților competente (Guvern, CCR și Președinția României) să ceară un punct de vedere Comisiei de la Veneția în legătură cu modificările adoptate de Parlament la legile Justiției înainte de o decizie a Curții Constituționale în legătură cu acestea și de o eventuală reexaminare a acestora în Parlamentul României; respingerea în Parlament a tuturor propunerilor actuale de modificare a legislației penale, care urmăresc slăbirea luptei anticorupție, reducerea pedepselor sau dezincriminarea unor infracțiuni”.

În final, ONG-urile semnatare transmit că singura soluție responsabilă este “să nu mai dăm pentru a treia oară pe mâna unei găști iresponsabile viitorul țării și al fiecăruia dintre noi”. Comunicatul de presă este semnat de 21 de organizații civice, printre care Asociația Aradul Civic și Inițiativa Timișoara – formată din șapte asociații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.