Până când poți plăti taxele și impozitele locale. Vezi lista contribuțiilor

Până când poți plăti taxele și impozitele locale. Vezi lista contribuțiilor

1
DISTRIBUIȚI

Trei modalităţi au la dispoziţie timişorenii pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale, în 2018. Cei care le achită integral până la sfârşitul lunii martie beneficiază de o reducere de 10%. În Timişoara, dările locale pot fi achitate la ghişeele Direcţiei Fiscale, prin ordin de plată sau prin plata online. La fel ca în anii precedenţi, cei mai mulţi timişoreni preferă să achite taxele la ghişeu. Consiliul Local Timişoara a decis, la finele anului trecut, să păstreze taxele şi impozitele locale la valorile din 2017. Valoarea taxelor şi impozitelor locale a fost stabilită prin HCL şi poate fi consultată aici.

Conform site-ului Direcţiei Fiscale, termenele până la care se pot plăti impozitele sunt următoarele:

1)Plata impozitul pe clădiri

Impozitul pe clădiri se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.
Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de 10%.

Impozitul pe clădiri, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deține în proprietate mai multe clădiri amplasate pe raza aceleiași unități administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe clădiri cumulat.

2)Plata taxei pe cladiri

Taxa pe clădiri se plătește lunar, până la data de 25 a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului prin care se transmite drept

3)Plata impozitului pe teren

Impozitul pe teren se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv.


Pentru plata cu anticipație a impozitului pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice, până la data de 31 martie inclusiv, a anului respectiv, se acordă o bonificație de 10%.

Impozitul pe teren, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, persoane fizice și juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deține în proprietate mai multe terenuri amplasate pe raza aceleiași unități administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe teren cumulat.

4)Plata taxei pe teren

Taxa pe teren se plătește lunar, până la data de 25 a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului prin care se transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare ori folosință.

5) Plata impozitului pe mijloacele de transport

Impozitul pe mijlocul de transport se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv. Pentru plata cu anticipație a impozitului pe mijlocul de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice, până la data de 31 martie a anului respectiv inclusiv, se acordă o bonificație de 10%.

Impozitul anual pe mijlocul de transport, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, persoane fizice și juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deține în proprietate mai multe mijloace de transport, pentru care impozitul este datorat bugetului local al aceleiași unități administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe mijlocul de transport cumulat al acestora.

6)Plata taxei pentru servicii de reclamă și publicitate

Taxa pentru servicii de reclamă și publicitate se varsă la bugetul local, lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări de servicii de reclamă și publicitate.

7)Plata taxei pentru afisajul în scop de reclamă şi publicitate

Taxa pentru afișajul în scop de reclamă și publicitate se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv. Taxa pentru afișajul în scop de reclamă și publicitate, datorată aceluiași buget local de către contribuabili, persoane fizice și juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.