Pedofilul din capitală a fost prins. El lucrează în Poliție

Pedofilul din capitală a fost prins. El lucrează în Poliție

0
DISTRIBUIȚI
Foto: digi24.ro

Pedofilul care a agresat, vineri dimineață, doi copii în lift, într-un bloc din București a fost prins astăzi de polițiști. Bărbatul, care lucra ca polițist în cadrul Brigăzii Rutiere, și-a recunoscut faptele.

Potrivit unor informații Digi24, pedofilul este agent la Poliția Rutieră. Bărbatul a fost audiat toată noaptea și și-a recunoscut fapta. El ar fi, de asemenea, autorul unor fapte de pedofilie, din 2015.

Agentul, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat aseară, iar cel mai probabil urmează să fie emisă o ordonanță de reținere pe numele acestuia. Polițiștii au analizat imaginile video și au reconfigurat traseul de la momentul în care s-a produs fapta, astfel a fost prins.

Evaluarea psihologică se face la fiecare trei ani în cadrul Poliției, iar pentru cei care conduc autovehicule, evaluarea se face anual.

 

„Nu cred că i-a ajutat informatia publică (n.r.


la prinderea suspectului), ci probele indirecte de pe camerele de supraveghere, există o evidență a populației și e ușor să compari figurile din poze. În măsura în care, faptul că a fost prins pentru o fapta care a fost înregistrată și pe care a făcut-o, nu îl decade din dreptul de a fi reprezentat de un avocat, cu alte cuvinte, la momentul de față, acest ins are prezumția de nevinovăție. Faptul că a fost înregistrat nu înseamnă că a fost condamnat de o instanță”, afirmă Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

„Cel mai probabil, procuratura va înainta către o instanță cererea ca acest om să fie expertizat, el are libertatea să refuze expertiza, dar asta l-ar incrimina mai mult. Dacă această expertiză se va face, trebuie verificat dacă avea discernământ întâi”, adaugă Gabriel Diaconu.

Oribila întâmplare căreia i-au căzut victime cei doi fraţi a avut loc într-un bloc din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru că tatăl copiilor era la serviciu, iar mama internată în spital, băiatul şi fetiţa au fost lăsaţi în grija unei prietene de familie. La un moment dat, cei mici au mers acasă, foarte aproape, să ia o pungă cu cereale. La întoarcere, au fost acostaţi de individul necunoscut, în lift.

Individul nu a avut probleme să intre în scara blocului. Blocul în care s-a produs teribilul incident nu are interfon, aşa că bărbatului i-a fost foarte uşor să intre în spatele copiilor şi, mai apoi, să-i urmărească până la lift.

Cei de la INML au confirmat că nu a avut loc un raport sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.