Peste 500.000 de lei, îngropați în grădina unor contrabandiști de țigări, descoperiți...

Peste 500.000 de lei, îngropați în grădina unor contrabandiști de țigări, descoperiți de polițiști

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ziuadeconstanta.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit peste 500.000 de lei îngropaţi în curtea unor contrabandişti de ţigări din Constanța. Asupra contrabandiştilor au fost găsite peste 400.000 de ţigări şi materiale pirotehnice, potrivit Mediafax.

La sfârşitul săptămânii trecute, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere al Gărzii de Coastă, în urma activităţilor informativ-operative, au identificat, pe raza localităţilor Ovidiu, respectiv Medgidia, două autoturisme în care se aflau trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 30 şi 63 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, despre care existau date că sunt implicaţi în activităţi de contrabandă.

La controlul efectuat asupra celor două autoturisme a fost găsită cantitatea de 200.000 de ţigări, fără a deţine documente justificative, precum şi suma de 5.705 lei.

Pentru identificarea locaţiilor unde au fost depozitate ţigările de contrabandă, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa – Secţia penală, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 235.400 ţigări de contrabandă, precum şi 3.100 bucăţi materiale pirotehnice.

În urma percheziţiilor, a fost ridicată suma de 515.805 lei, care era îngropată în grădina unuia dintre imobilele percheziţionate.

În urma celor constatate au fost ridicate în vederea confiscării 435.400 ţigarete de contrabandă, evaluate la 217.700 lei, peste 3.000 de materiale pirotehnice, evaluate la 4.650 de lei, suma de 515.805 lei.


De asemenea, au fost indisponibilizate trei maşini, evaluate la 85.100 lei.

În cauză sunt cercetaţi patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 30 şi 63 de ani, pentru contrabandă, iar pentru doi dintre ei a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.