Plângere penală pentru primarul Aradului Gheorghe Falcă. Despre ce este vorba

Plângere penală pentru primarul Aradului Gheorghe Falcă. Despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva zile, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a ales cu o nouă plângere penală, acuzat că a extins sistemul de parcare cu plată pe noi stăzi ale orașului fără aprobarea consiliului local, în baza unei simple dispoziții din vara anului trecut. La vremea respectivă, dispoziția primarului a nemulțumit un mare număr de arădeni, iar acum, un om de afaceri arădean care consideră această dispoziție abuzivă și ilegală, a sesizat prefectura și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Cercetări pentru abuz în serviciu

Dispoziția primarului din august 2017 modifica o altă dispoziție a sa, din anul 2009, care se referea la un regulament de parcare aprobat de consilieri în anul 2006 dar abrogat, tot prin hotărâre de consiliul local în 2014, când administrarea parcărilor a trecut în sarcina SC Recons SA Arad.

Semnatarul plângerii penale susține că o dispoziție de primar nu poate modifica o hotărâre de consiliu, iar șoferii care parchează pe străzile incluse de primar în dispoziție sunt taxați ilegal.


Mai mult, nici nu au fost montate aparate pentru procurarea biletelor, posibilitățile de plată limitându-se la abonamentul lunar, care se poate face numai în celălalt capăt al orașului, sau la plata prin SMS, care nu este accesibil tuturor șoferilor.

Neplata taxei de parcare este considerată de administratorii parcărilor contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 100 și 200 de lei. Prefectura nu a atacat dispoziția dată de Falcă în contencios administrativ, dar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad au dispus începerea cercetărilor in rem pentru abuz în serviciu și au trimis dosarul la poliție pentru începerea cercetărilor. Gheorghe Falcă a declarat presei locale arădene că dispoziția pe care a semnat-o a avut avizul secretariatului juridic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.