Poarta de intrare în pasajul Jiul, smulsă din rădăcini de un TIR...

Poarta de intrare în pasajul Jiul, smulsă din rădăcini de un TIR FOTO UPDATE 3 Poarta a fost îndepărtată

1
DISTRIBUIȚI

Inaugurat cu surle şi trâmbiţe, pasajul Jiul continuă să le dea bătăi de cap şoferilor de tir, care încearcă să treacă pe sub acesta.

În această dimineaţă, un tir care a încercat să treacă pe sub poarta de 4 metri fixată în pasaj a smuls din rădăcini unul dintre pilonii de susţinere ai acesteia. Pe pilonul respectiv se află un indicator care atenţionează că înălţimea maximă a autovehiculelor ce pot traversa este de 4,30  metri.

UPDATE După incidentul din această dimineaţă de la pasajul Jiul, şoferul tirului este bun de plată. Originar din Drobeta Turnu Severin, angajat la o firmă de transporturi din Cluj-Napoca, de care aparţine autotrenul, conducătorul auto nu a apreciat dimensiunile vehiculului şi a agăţat limitatorul de înălţime situat în zonă. Nu a suferit pagube doar poarta de intrare în pasaj, ci și un alt autoturism aflat în apropere a fost avariat. Şoferul a fost amendat de poliţiştii locali cu 1305 lei, conform OUG 195/2002, pentru că nu a respectat indicatoarele rutiere, restricţia de tonaj de 5 tone. La faţa locului a intervenit un echipaj din partea Biroului Rutier al Poliţiei Locale Timişoara pentru constatarea incidentului care a implicat şi celălalt autoturism.
Din informaţiile PRESSALERT.ro, reprezentanții Primăriei Timișoara ar fi vrut să reducă înălţimea pasajului la sub 4 metri pentru a împiedica şoferii de TIR să intre în zonă. Însă, măsura care se dorea a fi implementată în timpul reabilitării Pasajului Jiul a fost contestată de ISU Timiş la Prefectură.
UPDATE 2 Traficul se desfăşoară cu dificultate în zona pasajului Jiul, acolo unde o macara intervine pentru a îndepărta construcţia smulsă din rădăcini de şoferul care a încercat să treacă pe dedesubt cu tirul.
UPDATE 3 După câteva ore în care autorităţile s-au luptat să îndepărteze limitatorul de înălţime de la pasajul Jiul smuls de tiristul care nu a apreciat dimensiunile mijlocului de transport marfă, traficul a fost reluat şi se circulă în condiţii optime.


De la inaugurarea sa, pasajul Jiul a fost „martorul” a mai multor incidente rutiere, dar şi intersecţia „vedetă”, datorită noilor marcaje.

1 COMENTARIU

  1. Tiristul este vinovat, dar, uitati-va la poza a 4-a: aia e fundatie? Nu sunt constructor, dar vad niste adaosuri de caramizi sau tigle, un electrod aruncat si o placa metalica subtire, care probabil a fost ancorata cu suruburi; suruburile smulse nici nu se vad, de care or fi; bine ca n-a cazut peste cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.