Premierul Mihai Tudose și-a anunțat demisia UPDATE Declarația fostului prim-ministru

Premierul Mihai Tudose și-a anunțat demisia UPDATE Declarația fostului prim-ministru

0
DISTRIBUIȚI

Mihai Tudose și-a dat demisia din funcția de prim-ministru în fața Consiliului Naţional Executiv PSD, a cărui ședință încă nu s-a încheiat.

Conform unor surse, acesta ar fi spus că este dispus să demisioneze dacă membrii CEx votează retragerea sprijinului politic acordat Cabinetului, lucru care s-a și întâmplat, într-o proporție covârșitoare: 54 de voturi pentru retragerea sprijinului, patru voturi în favoarea lui Tudose, și 4 abțineri.

După cinci ore de discuţii, din luările de poziţie ale membrilor CEx, spun sursele citate, ar rezulta că cei mai mulţi membrii ai Consiliului Executiv i-au cerut lui Mihai Tudose să îşi prezinte mandatul.

În replică, premierul le-a spus celor prezenţi că este dispus să facă acest gest, în condiţiile în care votul din şedinţă este unul de retragere a sprijinului politic.

Totodată, în CEx s-ar fi cerut ca votul să fie unul secret, mai spun sursele politice.

Liderii PSD s-au reunit la ora 16.00, la sediul PSD, fiind pusă în discuţie susţinerea în continuare a Cabinetului Tudose, după ultimele tensiuni între premier şi conducerea partidului.

Paul Stănescu este numele propus pentru postul de prim-ministru intermira, un alt nume vehiculat pentru a prelua postul fiind actualul ministrul al Apărării, Mihai Fifor.

UPDATE Mihai Tudose a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis retragerea sprijinului politic.

„E nevoie de un alt Guvern.


Mereu e loc de mai bine. Eu nu rup partidul. CEX m-a numit, CEX a spus că e loc de mai bine. Îmi reproşez că nu am făcut kilometri de autostradă şi spitale. Eu plec cu fruntea sus. Sunt vicepreşedinte al partidului şi nu mi s-a spus că voi pierde şi funcţia asta”, a declarat Mihai Tudose, după ce şedinţa CEx PSD i-a retras sprijinul politic.

Întrebat care este acum relaţia cu Liviu Dragnea, Tudose a spus că „acum e bună, cea mai bună. Până acum tensionată, că asta e. Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile. Nu voi asigura interimatul.”

Liderii PSD se reunesc marţi, de la ora 11.00, pentru a stabili cine va fi propunerea pentru funcţia de premier în locul lui Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.