Președintele CJ Timiș, despre emiterea autorizației de construcție în cazul porții de...

Președintele CJ Timiș, despre emiterea autorizației de construcție în cazul porții de pe Calea Lugojului: „Nu există demers din partea Primăriei Timișoara” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Informația dezvăluită în exclusivitate de PRESSALERT.ro în ceea ce privește cazul porții de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit peste tânărul de 24 de ani, Vlad Baici, și a dus la moartea sa, a fost confirmată și de Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. Potrivit raportului Inspectoratului de Stat în Construcții, Primăria Timișoara nu avea cum să înceapă construcția de reabilitare a porții, pentru că unul dintre pilonii de susținere se află pe terenul unei alte unități administrativ-teritoriale.

Conform legii 50/1991, pentru astfel de lucrări este necesar[ primirea unei autorizații de construcție din partea președintelui consiliului județean, cu avizul primarilor.


Chemat recent la audieri în cazul porții prăbușite pe Calea Lugojului, primarul Nicolae Robu a declarat că de vină sunt angajații aflați în subordinea sa: „nu știu, există un aparat de specialitate. Vă închipuiți că primarul se duce să vadă dacă 10 centimetri pătrați sunt pe teritoriul altei unități teritoriale? Există sute de angajați, e datoria personalului de specialitate în fiecare domeniu. Eu cer în permanență respectarea legii”, a spus Nicolae Robu.

Invitat la PRESSALERT LIVE, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a confirmat cele aflate din documente, spunând că: „nu avem nici măcar o solicitare de la niciuna dintre primăriile ce trebuiau să dea avize. Emiterea autorizației de construcție este responsabilitatea Consiliului Județean Timiș, care nu a fost nici măcar solicitat. Nu există demers din partea Primăriei Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.