Președintele PMP Eugen Tomac, la Timișoara: „Bolșevicii au pierdut dreptul politic de...

Președintele PMP Eugen Tomac, la Timișoara: „Bolșevicii au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Atac dur al președintelui PMP, Eugen Tomac, la adresa PSD, după schimbarea guvernului Tudose. Tomac este de părere că PSD nu mai merită un al treilea premier și speră ca președintele Klaus Iohannis să încline balanța în favoarea partidelor de opoziție. În timpul unei conferințe de presă susținute astăzi, la Timișoara, Tomac nu s-a sfiit să îi catalogheze pe pesediști drept bolșevici.

„Probabil deja românii se vor obișnui cu acest comportament de partid incapabil să guverneze, cum este PSD, cel care din șase în șase luni preferă în loc de soluții pentru dezvoltarea țării crize politice.


Observăm că Liviu Dragnea nu se mai trezește din beția puterii și crede că instituțiile statului sunt niște anexe ale partidului și ar trebui ca acestea să răspundă 24 din 24 de ore la comenzile domniei sale. PSD, prin această criză pe care a generat-o, și-a pierdut dreptul politic de a mai propune un nou prim-ministru. Un partid care nu înțelege că după orice competiție electorală își deleagă cei mai buni oameni în fruntea unor instituții fundamentale ale statului, cum este funcția de prim-ministru și de membru al guvernului, înseamnă că nu înțelege care este misiunea unui partid politic într-o societate democratică. Guvernul României nu este Guvernul PSD”, declarat Tomac.

Acesta a adăugat și că speră ca situația politică în care se găsește România să fie tranșată de președintele Klaus Iohannis.

„Credem că președintele trebuie să analizeze cu multă luciditate cui mai acordă mandatul de prim-ministru în Guvernul României și nu ar trebui să se teamă de declarațiile bolnăvicioase ale liderilor PSD care au trecut deja la amenințări. (…) Bolșevicii au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier și credem că actualele partide de opoziție sunt îndreptățite să încerce să creeze o nouă coaliție în Parlament, care să susțină un guvern capabil să guverneze în interesul tuturor cetățenilor acestei țări, iar PSD-ului i-ar sta bine o perioadă de timp în opoziție”, a adăugat Tomac. Mâine, PMP, va lua parte la consultările cu președintele Klaus Iohannis și va propune un premier. Deocamdată, Tomac nu a oferit un nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.