PRESSALERT.ro a descoperit ce leagă scandalurile porții ucigașe și cel al reabilitării...

PRESSALERT.ro a descoperit ce leagă scandalurile porții ucigașe și cel al reabilitării blocurilor din Timișoara. Cum a fost prins primarul Robu cu minciuna

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a mințit, ieri, opinia publică fără să clipească după ce a fost audiat de polițiști în calitate de martor în dosarul porții care l-a ucis pe studentul Vlad Baici, anul trecut, după ce a fost reabilitată cu peste 50.000 euro de către municipalitate. Acesta a susținut că ”nu am nicio semnătură”. Fals pentru Nicolae Robu este cel care a semnat certificatul de urbanism pentru lucrările de reabilitare a porții de intrare de pe Calea Lugojului. De asemenea, Robu vorbește despre organizarea unei licitații și a afirmat că ”nu cum spun unele minți în puținătatea lor că de aia s-a făcut autorizația de urgență ca să se poată atribui direct. Era în limitele legii atribuirea directă, era făcută cu anunț public”. Minciună pentru că la momentul semnării contractului cu firma Stareto SRL, care a avut contracte de aproape 10 milioane de lei cu Primăria Timișoara în ultimii ani, pragul până la care se puteau atribui lucrări prin încredințare directă era de 20.000 euro.

Nicolae Robu a făcut referire, în încercarea sa de a se apăra, și la expertiza care a fost folosită ca motivație pentru lucrările în regim de urgență și care a fost realizată de prof.dr.ing.


Valeriu Stoian de la Universitatea Politehnica din Timișoara. PRESSALERT.ro a intrat în posesia unor documente care dovedesc faptul că expertul a fost implicat și într-o manevră extrem de dubioasă a Primăriei Timișoara într-un alt proiect care este acum investigat de DNA – reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene.

Conform proiectului pentru reabilitarea a două scări de bloc de pe Calea Martirilor, nr.70, izolarea termincă a fațadelor trebuia făcută cu polistiren expandat ignifugat EPS 100, acesta fiind minimul prevăzut de legislația în vigoare. La solicitarea asociației de locatari, Valeriu Stoian face o expertiză în care concluzionează că ”polistirenul expandat de tip EPS 80 utilizat la la izolarea termică a pereților exteriori conform proiectului de execuție întrunește criteriile de performanță cerute în conformitate cu normele în vigoare”. Altfel spus, expertul a dat undă verde ca pentru izolarea acelor blocuri să se folosească un polistiren mai puțin rezistent, inclusiv la foc. În baza ecestei expertize, proiectul inițial nu a fost respectat, folosindu-se materiale de o calitate mai slabă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.