Prim-procuror acuzat de hărțuire sexuală de către o tânără. Ce decizie a...

Prim-procuror acuzat de hărțuire sexuală de către o tânără. Ce decizie a luat procurorul general

0
DISTRIBUIȚI

procuror bucurica

Scandal uriaș în județul Caraș-Severin. George Bucurică, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, este acuzat de hărțuire sexuală de către o tânără, parte vătămată într-un dosar instrumentat chiar de către acesta. Astăzi, Bucurică a fost chemat să dea explicații la Parchetul General referitoare la înregistrările care au apărut în spațiul public în care procurorul ar apărea făcând avansuri tinerei de 22 de ani care a depus plângerea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a domnului Bucurică Radu George, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General, transmis astăzi.

Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la săvârşirea de către procuror a unor abateri disciplinare, respectiv „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”.

Potrivit Antena 3, procurorul George Bucurică este acuzat de Monica Bojin că i-a făcut diverse avansuri și că i-a propus explicit să întrețină relații sexuale și, mai mult, să colaboreze cu el în alte dosare.


Tânăra de 22 de ani este parte vătămată într-un dosar instrumentat chiar de către George Bucurică. O parte dintre conversațiile celor doi au fost înregistrate.

Sursa foto: expressdebanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.