Prima şedinţă a CSM pe 2018, unde se alege noua conducere. Președintele...

Prima şedinţă a CSM pe 2018, unde se alege noua conducere. Președintele Iohannis a criticat modificările propuse pentru legile Justiției

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi a început prima şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2018, la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis. În cadrul şedinţei se va alege noua conducere a Consiliului şi se va dezbate raportul de activitate pe 2017, scrie Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, în cadrul ședinței, modificările la legilor Justiţiei, spunând că acestea s-au făcut precum îngrăşarea porcului în Ajun, cu „pumnul în gura Opoziţiei” şi fără transparenţă.

„O procedură parlamemtară pe care în această formă nu am avut-o niciodată, cu discuţii lipsite total de transparenţă, cu pumnul în gura Opoziţiei, ba chiar unii au vrut să voteze ca Opoziţia să nu mai aducă amendamente de alea deranjante, cu lucrat noaptea, cu lucrat multe ore în ultimele zile ale sesiunii.


De ce s-ar fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil n-au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

 Şeful statului a mai criticat graba cu care parlamentarii vor să aducă modificări legilor Justiţiei.

„Au ieşit trei legi contestate, nu numai de Opoziţie la CCR, ci şide ICCJ, care a analizat aceste legi şi le-a considerat că nu se încacdrează în cadrul constituţional din România. Eu, preşedintele României regret că s-a ajuns ca legile justiţiei să se discute în proceduri neclare, ad-hoc, sub presiunea timpului, cu nerespectarea unor cutume în procedură parlamentară şi, în final, aprobate în mare viteză, voiteză neexplicată în spaţiul public şi ajunse toate să fie contestate de CCR”,va mai spus Iohannis.

Judecătoarea Simona Marcu candidează pentru funcţia de preşedinte al CSM, în timp ce procurorii Codruţ Olaru şi Nicolae Solomon şi-au depus candidaturile pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului, au declarat, pentru Mediafax, surse din sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.