Primăria Timișoara, 200.000 de lei către TVR pentru organizarea Semifinalei Eurovision

Primăria Timișoara, 200.000 de lei către TVR pentru organizarea Semifinalei Eurovision

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va fi partener TVR organizarea Semifinalei Eurovision din 2018. Proiectul care consfințește colaborarea plătită din bani publici a ajuns astăzi pe masa aleșilor locali din Consiliul Local Timișoara, reuniți în prima ședință de plen din acest an. Suma alocată pentru sprijinirea organizării este de 200.000 de lei. Motivarea necesității parteneriatului este făcută de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, instituție care în trecut a închiriat echipamente de sonorizare de peste 2.000.000 de lei, bani de la bugetul local al Timișoarei.

În proiectul de hotărâre se arată că Primăria Timișoara trebuie să implementeze strategia culturală pentru perioada 2014 – 2024.


Explicațiile specialiștilor de la Casa de Cultură sunt fără noimă. „Acest lucru demonstrează că, cultura este o prioritate de dezvoltare pentru administrația locală, iar orașul se mobilizează financiar, cultural și uman pentru a beneficia de impactul economic, social și educațional asociat vitalității culturale ridicate, motivează aceștia în proiect. Titlul de Capitală Culturală Europeană, câștigat de Timișoara în 2016, este și el invocat în proiectul care va ajunge pe masa aleșilor locali”, se arată în proiectul ajuns pe masa aleșilor locali pe ordinea de zi suplimentară.

Primarul Nicolae Robu a explicat că găzduirea evenimentului va asigura o promovare „de neegalat” Timișoarei.

Semifinalele Eurovision România 2018 vor avea loc în mai multe orașe din țară, iar pe lângă gala din 28 ianuarie de la Timișoara spectacolele Eurovision vor mai avea loc la Craiova, Focșani, Turda și Sighișoara.

Altfel, printre cei 60 de semifinaliști care au intrat în selecția națională se numără și timișorenii de la Pragu’ de sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.