Primarul Robu explică de ce camera de filmat instalată ilegal pe sediul...

Primarul Robu explică de ce camera de filmat instalată ilegal pe sediul PNL este utilă

1
DISTRIBUIȚI

Sediul PNL Timiş, este supravegheat, de câteva luni, cu ajutorul unei camere montate ilegal pe clădirea de pe strada Vasile Alecsandri. Avizul de la Direcţia de Monumente, necesar pentru montarea unui astfel de dispozitiv pe o clădire monument, lipseşte, însă, atât primarul Nicolae Robu, cât şi Poliţia Locală Timişoara, care a montat camera de supraveghere, se fac că nu ştiu că un asemenea act era necesar.

Întrebat în legătură cu lipsa avizului, primarul Nicolae Robu a explicat că nu se poate amesteca în problema camerei şi că problemele legate de respectarea legii nu îl privesc.


Robu e de părere că dispozitivul de supraveghere e bine instalat, util şi necesar.

„Nu ştiu care e situaţia. Nu ştiu dacă trebuia să se ia aviz de la Monumente. Mi se pare că este un subiect atât de mărunt încât nu merită să îi dedic mai mult timp. Ştiu că ea este benefică acolo în orice caz, pentru că noi avem un sistem de supraveghere video pentru cele mai importante locuri publice ale oraşului şi Piaţa Unirii este un loc public. De detalii nu mă ocup eu. Habar nu am”, a declarat Robu pentru PRESSALERT.ro.

”Camera de supraveghere video montată pe sediul PNL Timiș face parte din proiectul „Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității din municipiul Timișoara”, iar scopul a fost asigurarea securității și îmbunătățirea vieții cetățenilor, creșterea siguranței, prevenirii și reducerii infracționalității și criminalității stradale. Investiția a fost cuprinsă în programul de investiții pe anul 2017 al Directiei Poliției Locale, în zona Unirii fiind amplasate 17 camere de supraveghere. Imaginile captate de la camera de supraveghere video sunt vizualizate în cadrul dispeceratului de monitorizare video din cadrul Direcției Poliției Locale, fiind vorba despre vizualizarea întregii străzi, nu a unui punct fix”, răspundea Poliţia Locală Timişoara la o solicitare făcută de PRESSALERT.ro.

1 COMENTARIU

  1. Cum sa nu stii ca trebuia să se ia aviz de la Monumente ? Ca doar nu lucrezi la aprozar.Acest primar cand incalca legea asa se exprima.Cei care au montat camera de supraveghere ar trebui amendati .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.