Mașini noi pentru șefii Colterm, „gaura neagră” cu datorii de milioane de...

Mașini noi pentru șefii Colterm, „gaura neagră” cu datorii de milioane de euro. Ce spune primarul Robu despre achiziții

0
DISTRIBUIȚI

Aflată în plin colaps financiar, cu datorii istorice de 150.000.000 de lei și cu datorii curente de 30.000.000 de lei, Colterm cumpără mașini noi pentru directori.

„E vorba de programul de reînnoire a flotei auto. Și eu, și directorii ceilalți facem foarte multe deplasări la București. De exemplu, din mai, de când am început mandatul, am mers tot cu mașina personală. Mașinile comandate nu sunt unele de lux, ci unele care se încadrează în limitele legale, de 18.000 de euro cu TVA”, a declarat directorul Colterm Emil Șerpe pentru Evenimentul Zilei. Vehiculele sunt marca Renault, iar licitația a fost câștigată de Auto Europa SRL, conform conducerii societății.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu știu exact care este situația mașinilor în Colterm, dar trebuie să înțelegeți că o companie trebuie să aibă și mașini.


Poate să fie mai ieftină o astfel de investiție cu care să își facă deplasările cei care trebuie să plece în delegații. Nu cunosc situația punctual, vă spun în principiu, că nu trebuie să tratăm lucrurile simplist. Dacă se cumpără, se cumpără mașini în timp ce compania are dificultăți, nu înseamnă neaprat că se procedează iresponsabil, poate fi și așa, dar cunoscându-i pe directorii Colterm înseamnă că poate fi și întemeiată achiziția. O să am o discuție cu ei pe acest subiect”.

La finele lunii decembrie a anului trecut, directorul general al Colterm SA, liberalul Emil Șerpe, mergea la București pentru a cere Guvernului Tudose 30.000.000 de lei pentru plata facturilor către E-On Gaz. Timișorenii riscau să rămână fără căldură. Însă, odată virați banii în conturile companiei, coducerea Colterm a decis că prioritatea numărul 1 e reînnoirea parcului auto pentru directori. Astfel, compania a plătit avansul pentru trei mașini noi, în valoarea de 18.000 de lei bucata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.