Radu Nicosevici: „Mihai Tudose a înțeles că nu poate fi marioneta cuiva...

Radu Nicosevici: „Mihai Tudose a înțeles că nu poate fi marioneta cuiva din funcția de prim-ministru”. Cum crede că se va încheia CEx-ul PSD de la Iași VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Bătălia pentru supremație, între premierul Mihai Tudose și președintele Camerei Deputaților și al PSD Liviu Dragnea, este tot mai acerbă. În spatele ușilor închise, personaje trec dintr-o tabără în cealaltă, se fac mai multe promisiuni și poate mai puține compromisuri.

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, președintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici, a fost de părere că toată tevatură creată de duelul celor două tabere îl face pe simplul cetățean român tot mai confuz. „Primele semnale din partea lui Tudose le-am primit din momentul Sevil Shhaideh. A fost un prim atac, justificat, cum este și cel asupra lui Carmen Dan. Prim-ministrul a înțeles că nu pot încăpea două săbii într-o teacă. Că nu poți fi marioneta cuiva, mai ales din postul pe care-l ocupă. A primit suficiente semnale, știe care sunt miniștrii dedicați lui Dragnea. Problema e că telespectatorul nu mai înțelege nimic din ceea ce se întâmplă. Trebuie să se gândească la faptul că, din păcate, orice inițiativă a oamenilor politici nu este cea vizibilă, ci există un interes politic exclusiv”, și-a expus opinia Radu Nicosevici, aflat în studioul HDV.

Sfârșitul lunii ianuarie va fi unul fierbinte, taberele lui Tudose și Dragnea urmând să se întâlnească în Comitetul Executiv (CEx) al PSD, care va avea loc la Iași.


„Politica e arta compromisului, iar în PSD există înțelepți, eminențe cenușii, care ar trebui să-i adune. Marea miză este că electoratul observă că ei nu pot guverna, că există o criză. După părerea mea, la Iași o să se cam închidă, Dragnea a plecat cu aparatul de bruiat după el. Va fi o discuție dură și începutul găsirii unei soluții. Cred că de la CEx vor ieși unul lângă altul și vor spune că vor să implementeze guvernarea”, a fost de părere președintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici.

În cazul unui atac din partea lui Carmen Dan la adresa lui Mihai Tudose, se poate aștepta la o demiterea ministrului de interne, spune Nicosevici. „El a zis public că nu mai poate lucra cu Carmen Dan. Ea are doar valoarea unei piese de sacrificiu, nu are valoare politică. Tudose nu are ce face. Dragnea l-ar obliga cu o astfel de mișcare la un atac brutal. Prim-ministrul are autoritatea să primească demisii sau să demită”, a presupus președintele Academiei de Advocacy.

Într-una dintre declarațiile sale, Mihai Tudose spunea că nu-și dorește să ajungă președintele PSD, iar dacă nu va putea să-și facă treba la Guvernul României, va pleca. „E o butaforie după părerea mea. El nu pleacă, mai ales după experiența cu Grindeanu. Există și în partid nemulțumiți, cu certitudine. Întrebat despre ce crede că se va întâmpla în următoarele 48 de ore, Radu Nicosevici a subliniat că „niciunul nu vrea să ajungă la mâna președintelui Iohannis. Și-au arătat mușchii amândoi, am simțit antipatia, inamiciția. În spate discutăm de grupuri de interese clar articulate. În unele chestii s-au făcut târguri, altele sunt ireconciliabile”, a mai spus Radu Nicosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.