Radu Nicosevici: „Pentru administrația PNL povestea cu meritocrația e o glumă”. Ce...

Radu Nicosevici: „Pentru administrația PNL povestea cu meritocrația e o glumă”. Ce spune despre numirea lui Nicu Bitea în funcția de director adjunct al STPT

0
DISTRIBUIȚI
Nicu Bitea (dreapta), director adjunct la fosta RATT

Deși este folosit în mod repetat de către primarul Nicolae Robu, cuvântul „meritocrație” rămâne lipsit de sens atunci când în funcții de conducere sunt numite persoane după alte criterii. Recenta numire a consilierului județean PNL Nicu Bitea în funcția de director adjunct al fostei RATT, devenită între timp Societatea de Transport Public Timișoara (STPT), îi este greu de înțeles și lui Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy.

„Când văd ce face administrația PNL la Timișoara observ că povestea cu meritocrația e o glumă. Nu se poate să nu pui oameni foarte competenți acolo unde primăria are autoritate, sunt luați pe rând consilieri ai primarului etc. La transport în comun i-am citit domnului Bitea CV-ul.


Nu are nicio legătură cu întreprinderea de transport în comun. Îl rugăm pe domnul primar să nu marșeze în continuare, că e în defavoarea sa inclusiv din punct de vedere electoral. Există oameni competenți, nealiniați politic, care ar refuza cu certitudine un anumit post de conducere dacă știu că ar primi telefon de la primărie și li s-ar da direcții”, a declarat președintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Nicolae Robu nu a fost atent la cele declarate nici în cazul porții de pe Calea Lugojului, nici atunci când pe sediul PNL a fost instalată o cameră de supraveghere fără aviz, spunând că nu-l interesează astfel de legalitate. „Toate lucrurile se vor deconta într-un fel sau altul. Revin la aceeași problemă, una dintre cele grave în România, lipsa oamenilor competenți în poziții importante de decizie. Sper că Robu a mai învățat politică, dincolo de administrația pe care o stăpânea perfect. Sunt lucruri pe care nu le faci, le vezi altundeva și le critici”, a precizat Radu Nicosevici.

Președintele Academiei de Advocacy și-a arătat vădit regretul, atunci când a fost întrebat de situația degradabilă în care a ajuns clădirea unde și-a avut fostul sediu ziarul „Timișoara”. „Mă gândesc la omul acela (n. r. – Oscar Berger), ne-a fost drag tuturor, era o figură specială. S-a întors cu inima deschisă după atâția ani în străinătate, a investit și ultimul ban. Să vezi ce se întâmplă acolo și ai senzația că se pierde controlul. Senzația mea e că e o deteriorare a calității umane”, și-a exprimat regretul Radu Nicosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.