Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, ţine isonul Poliţiei Locale în povestea camerei de filmat instalate de Poliția Locala pe sediul PNL fără autorizaţie de construire de la Primăria Timişoara şi fără aviz de la Direcția județeană pentru cultură Timiș. Dacă reprezentanții structurii ce ține de primărie au fost mai mult decât evazivi în răspunsul lor, arătând că dispozitivul face parte dintr-un proiect de prevenire a infracționalității, fără să sufle un cuvânt despre legalitate, Nicolae Robu a susținut că nu știe prea multe despre această cameră.
„După câte ştiu eu, este una din camerele sistemului de supraveghere video a celor 14 locaţii publice. Nu cred că e alta. Nu ştiu atunci despre ce este vorba. Cred că este una din sistem. Habar nu am despre ce este vorba. Nu e pusă acolo de PNL, în niciun caz”, a declarat Nicolae Robu, pentru PRESSALERT.ro. Întrebat dacă va dispune să fie dată jos în cazul în care a fost montată ilegal, Robu a spus că „evident, dar nu aş crede.
Sunt convins că este o cameră din sistemul de supraveghere video folosit de Poliţia Locală pentru locurile publice. Piaţa Unirii este unul din principalele locuri publice ale Timişoarei, dar nu ştiu nici unde sunt puse celelalte camere”, a declarat edilul-șef.
Pe sediul PNL Timiș a ”înflorit” de curând o cameră de supraveghere care monitorizează intrarea în sediu, dar și strada Vasile Alecsandri. Clădirea este în zonă istorică protejată, în situl urban de grupă cartierul „Cetatea Timişoarei”. Conform legislației în vigoare, nu se poate face niciun fel de intervenție asupra imobilului fără a exista, în primul rând, un aviz de la Direcția județeană pentru cultură Timiș și apoi, în baza acestui aviz, eliberarea unei autorizații de construire.
Într-un răspuns oferit PRESSALERT.ro, în baza unei cereri pe Legea 544, Poliţia Locală informa: ”Camera de supraveghere video montată pe sediul PNL Timiș face parte din proiectul „Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității din municipiul Timișoara”, iar scopul a fost asigurarea securității și îmbunătățirea vieții cetățenilor, creșterea siguranței, prevenirii și reducerii infracționalității și criminalității stradale. Investiția a fost cuprinsă în programul de investiții pe anul 2017 al Directiei Poliției Locale, în zona Unirii fiind amplasate 17 camere de supraveghere. Imaginile captate de la camera de supraveghere video sunt vizualizate în cadrul dispeceratului de monitorizare video din cadrul Direcției Poliției Locale, fiind vorba despre vizualizarea întregii străzi, nu a unui punct fix”.