Reacția sfidătoare a Poliției Locale Timișoara în cazul camerei de supraveghere montată...

Reacția sfidătoare a Poliției Locale Timișoara în cazul camerei de supraveghere montată ilegal pe sediul PNL Timiș

2
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara se consideră deasupra legii și a dat răspunsuri sfidătoare când a fost intrebată de camera de supraveghere montată pe clădirea în care se află sediul PNL Timiș, clădire aflată în zona istorică protejată. PRESSALERT.ro a solicitat instituției care s-a remarcat anul trecut prin agendele care-l aveau pe copertă pe primarul Nicolae Robu și pe șeful DPC, Dorel Cojan, să se spună, în baza legii privind liberul acces la informații de interes public, dacă pentru instalarea camerei de supraveghere există acord de la Direcția pentru Cultura Timiș și autorizație de construire de la Primaria Timisoara.


De asemenea, am cerut să ni se spună motivele pentru care a fost instalata camera de supraveghere respectivă, cine a aprobat această decizie şi din ce fonduri a fost realizată investiția.

În răspunsul oficial transmis, Poliția Locală nu spune nimic despre existența vreunui acord sau de vreo autorizație pentru lucrările efectuate pe fațada sediului PNL, deși acestea sunt obligatorii, iar printre atribuțiile instituției se află și cea de respectare a legalității în cazul clădirilor monument istoric. ”Camera de supraveghere video montată pe sediul PNL Timiș face parte din proiectul „Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității din municipiul Timișoara”, iar scopul a fost asigurarea securității și îmbunătățirea vieții cetățenilor, creșterea siguranței, prevenirii și reducerii infracționalității și criminalității stradale. Investiția a fost cuprinsă în programul de investiții pe anul 2017 al Directiei Poliției Locale, în zona Unirii fiind amplasate 17 camere de supraveghere. Imaginile captate  de la camera de supraveghere video sunt vizualizate în cadrul dispeceratului de monitorizare video din cadrul Direcției Poliției Locale, fiind vorba despre vizualizarea întregii străzi, nu a unui punct fix”, se arată în răspunsul Poliției Locale. Altfel spus, sediul liberalilor timișeni este supravegheat gratuit din fonduri publice.

2 COMENTARII

  1. Nu credeti ca aceasta Politie Locala ia bani degiaba doar sa-i faca mendrele Primarului si nu in slujba cetateanului, propun desfintarea acestei Politie Locale sau trecerea in subordinea inspectorului sef judetean de la Politia Nationala….ce ziceti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.