Reacție dură și amenințări din partea lui Nicolae Robu la adresa Asociației...

Reacție dură și amenințări din partea lui Nicolae Robu la adresa Asociației Timișoara Capitală Culturală: „Noi nu stăm în genunchi în fața nimănui”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, tună și fulgeră la adresa Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. Edilul a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că este extrem de nemulțumit de activitatea asociației, care, spune el, ar fi respins mai multe finanțări din mediul privat. O altă nemulțumire mare de-a primarului este faptul că primul spectacol cu care a debutat programul de Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 a fost unul de circ.

„Am primit semnale care m-au pus pe gânduri. Semnale de lipsă de deschidere a asociației față de potențiali parteneri.


Săptămâna viitoare vom avea o discuție. Așa ceva este inadmisibil. Acest proiect nu este al niciunei persoane, nici măcar al vreunui grup de persoane, să fie foarte limpede. Oameni de afaceri ar fi vrut să intra în asociație și să intre ca și contributori. Vreau să punem lucrurile la punct. Tot mai mulți cetățeni, unii chiar oameni foarte importanți în cultura timișoreană, vin și spun: nu știm despre ce se întâmplă cu acest proiect din momentul câștigării competiției. (…) Eu am stat deoparte până acum, în mod atipic pentru mine, aș zice că mă cunoașteți și știți bine că intru în toate când simt că lucrurile nu merg și intru vizibil. Aici am intrat discret, dar nu voi mai fi așa și voi cere să corecteze tot ce este de corectat. Vreau să văd în primul rând o planificare, săptămâna viitoare o voi cere, a activităților culturale. Eu nu am fost în oraș când a fost primul eveniment cultural, circul, dar cei mulți care au participat la eveniment mi-au spus că nu a fost un eveniment de ținuta potrivită. Și vreau să îi fie clar și consultantului pe care îl avem că nu o să mai meargă cu conduita pe care o are față de oameni importanți ai Timișoarei, o conduită arogantă de om venit la niște amărâți care nu știu ce e aia cultură. Cu asemenea atitudine nu avem nevoie de el. Îi vom spune să plece. Noi nu stăm în genunchi în fața nimănui”, a declarat Nicolae Robu. Primarul spune că de acum înainte va controla îndeaproape activitatea asociației.

Contactați de PRESSALERT.ro să comenteze cele spuse de Nicolae Robu, reprezentanții Asociației Timișoara Capitală Culturală au precizat că vor răspunde prin intermediul unui comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.