RUȘINOS Fostul sediu al emblematicului ziar „Timișoara”, cucerit de oameni ai străzii...

RUȘINOS Fostul sediu al emblematicului ziar „Timișoara”, cucerit de oameni ai străzii și de mizerie. Ce spun reprezentanții primăriei, proprietara clădirii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1778167616">

Numărul oamenilor străzii a scăzut considerabil în ultimii ani, în Timişoara. Asta informa ieri Poliţia Locală, prin intermediul unui comunicat de presă, în care prezenta o statistică privind oamenii fără adăpost care au fost luaţi în evidenţă de agenţii din cadrul direcţiei subordonate Primăriei Timişoara. Deşi poliţiştii locali susţin că au efectuat numeroase controale, în urma cărora au dus oamenii străzii în adăposturi, o clădire din zona centrală care aparține chiar primăriei este în continuare ocupată de oameni ai străzii.

La doar doi paşi de centrul Timişoarei, în fostul sediul al ziarului Timişoara, prima publicaţie apărută pe plan local după Revoluţie, locuiesc, ilegal, o parte din oamenii străzii care ziua îşi fac veacul în Piaţa 700. În anii trecuţi, aceştia își făcuseră culcuș în clădirile dezafectate de lângă fostul sediu al Poliţiei Rutiere, de pe Calea Circumvalaţiunii. După ce ruinele situate lângă clădirea Incuboxx au fost demolate, la insistenţele administraţiei Robu care a cerut Poliţiei Locale să amendeze în repetate rânduri proprietarii clădirilor lăsate în paragină, oamenii străzii s-au mutat în fosta redacţie a Ziarului Timişoara. Spaţiul a fost eliberat de Oscar Berger, fostul patron al ziarului, în 2013, după ce Primăria Timişoara a majorat chiria. La scurt timp după, Berger a murit. Departe de a deveni o sursă de profit, aşa cum se dorea prin mărirea chiriei, clădirea a fost lăsată în paragină. Aşa că, acum, unul dintre locurile emblematice pentru zorii democrației în Timișoara a devenit fieful unor oameni ce fac parte din Timișoara întunecată. Boschetarii se simt aici ca acasă și nu par să vrea să cedeze prea ușor. Ei s-au mutat aici cu pături, cu puţinele bunuri pe care le au, chiar şi cu animale.

Reprezentanții Primăriei Timișoara recunosc că acest imobil face parte din patrimoniul său și susțin că au încercat de mai multe ori să intervină. Promit că o vor face din nou. „Clădirea face parte din patrimoniul primăriei. Poliţia Locală a fost chemată să intervină de mai multe ori pentru a scoate oamenii străzii de acolo. Vom solicita o nouă intervenţie. Deocamdată, clădirea nu poate fi scoasă spre închiriere deoarece nu este intabulată”, au declarat reprezentanţii primăriei pentru PRESSALERT.ro.
Foto: Virgil Simonescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.