S-au strâns banii necesari pentru ca elevii geniali din Timișoara să participe...

S-au strâns banii necesari pentru ca elevii geniali din Timișoara să participe la concursul organizat de NASA în Statele Unite

0
DISTRIBUIȚI

cassiopeia

Două echipe formate din doisprezece elevi din Timișoara se află, în aceste zile, la Boston, în Statele Unite ale Americii. Aceștia participă la finala concursului internațional “Zero Robotics”, organizat de NASA, în cadrul căruia programează roboți aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Reamintim că, la mijlocul lunii decembrie, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Timiș au făcut un apel la oamenii cu suflet mare să doneze bani astfel încât elevii să poată ajungă în America.


Asta pentru că organizatorii nu asigură banii necesari deplasării.

Astfel, după ce situația a fost mediatizată, o agenție de turism a donat suma de bani necesară pentru una din echipe, Cassiopeia, a Liceului “Grigore Moisil” din Timișoara, iar mai multe firme au donat și pentru cea de-a doua echipă de elevi calificată în finala competiției, a Colegiului Național Bănățean. În total, au fost strânși peste 15.000 de euro.

Finala competiției “Zero Robotics” are loc în perioada 11 – 12 ianuarie în orașul Boston, din SUA, concursul internațional de programare fiind organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts în colaborare cu NASA şi ESA.

“Zero Robotics” este un concurs de programare care se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia. Finala implică programarea unor roboți-sferă aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale, care trebuie să fie controlați în timp real de pe pământ, astfel încât, în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să se reuşească acumularea unui scor cât mai mare.

Faza finală a fost precedată de mai multe etape de calificare, desfășurate online în perioada septembrie-decembrie 2017, care au constat în simulări 2D și 3D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.