Timișoara Saracens nu mai riscă și va disputa returul cu Batumi pe...

Timișoara Saracens nu mai riscă și va disputa returul cu Batumi pe Cluj Arena: ”E un factor negativ pentru oraș”. Doi jucători din Oceania au părăsit campioana

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens, antrenament pe un teren adiacent din Complexul ”Dan Păltinișanu”

Sportul timișorean trage ponoasele jocurilor politice care au ”păstrat” infrastructura sportivă într-o stare deplorabilă. Pentru a evita rușinea de acum un an, când a pierdut la masa verde jocul cu Stade Francais, Timișoara Saracens și-a programat importantul meci din cupele europene cu Batumi la Cluj-Napoca.

Timișoara Saracens a fost una dintre cele mai harnice echipe în noul an, s-a reunit imediat după Revelion deoarece are primul meci oficial sâmbătă, 13 ianuarie, la Batumi, în Georgie, locație în care a și încheiat 2017. Dubla din Continental Shield e foarte importantă în condițiile în care această competiție secundară oferă ca premiu accesul în grupele Challenge Cup 2018-19. Suporterii campioanei României la rugby nu se vor putea bucura însă, o săptămână mai târziu, de un meci la Timișoara. Conducerea clubului din Ronaț a decis din timp ca returul să se joace la Cluj după pățania din ianuarie 2017, când ”Dan Păltinișanu” a fost înghețat și instalația de încălzire a trebuit pornită cu un generator extrern.


Strădanii care s-au dovedit în van.

”Am dorit să evităm situația neplăcută în care am fost puși anul trecut împotriva celor de la Stade Francais, decizia a fost luată în decembrie, nu se știa prognoza meteo. Mai aveam opțiunea Londra, Saracens FC a fost de acord, dar forul european a solicitat ca prima opțiune să fie în România, probabil din perspectiva costurilor… Am decis să mergem pe Cluj Arena… E clar că e un factor negativ pentru oraș, de aceea mesajul atât pentru Consiliul Local, cât și pentru Consiliul Județean Timiș, e că Timișoara are nevoie până la urmă de un stadion modern și o sală de sport modernă. Nu se poate performanță fără infrastructură”, ne-a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Meciul tur din Georgia va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00, iar TVR încearcă să obțină dreptul de transmisiune al jocului de la omologii gruzini. În grupele Continental Shield RC Batumi s-a impus cu cu 20-17.

Sefanaia și Helu și-au încheiat contractele

Din 2018 lotul ”sarazinilor” este mai subțire, cel puțin numeric. Australianul Brian Sefanaia și neozeelandezul William Helu nu au semnat noi înțelegeri cu clubul de pe Bega. Conform conducerii campioana își va reduce cheltuielile din cauza situației financiare din cadrul SCM.

”Brian Sefanaia a fost la final de contract. A fost foarte profesionist… Nici el nu a mai dorit. Pe de altă parte noi trebuie să vedem momentul prin care trece sportul timișorean. Poate suntem noi mai responsabili. Cred că trebuie să reducem costurile cu toții pentru a rămâne în bugetul pe 2018, la nivel de SCM, nu vorbesc de rugby, toate sporturile ar trebui să-și facă o reevaluare”, a conchis Dușan Filipaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.