România s-a înclinat în fața Portugaliei lui Ricardinho, în primul joc la...

România s-a înclinat în fața Portugaliei lui Ricardinho, în primul joc la Euro 2018. Savio, de la Informatica, ”assist” la singura reușită a ”tricolorilor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Stephen McCarthy – UEFA/UEFA via Sportsfile

Naționala României pregătită de antrenorul-jucător al Informaticii Timișoara, Robert Lupu, a început cu un eșec scontat Europeanul de futsal. Portugalia s-a impus cu 4-1 (2-0) în primul joc al grupei C. Singurul gol al ”tricolorilor” a purtat semnătura lui Mimi Stoica, fază la care pasa a venit de la Savio Valadares, singurul jucător al bănățenilor titular în această dispută.

Savio, unul dintre cei doi brazilieni naturalizați ai Informaticii, a fost cel mai periculos jucător al României. Portugalia a deschis scorul în minutul 4 prin Cary. La acest scor ”tricolorii” au devenit mai curajoși, dar cu un minut înaintea pauzei Cecilio punctează din pasa lui Ricardinho, cel mai bine cotat jucător din lume contribuind și la prima reușită.

România a riscat și părea să aibă de câștigat prin folosirea unui jucător de câmp în locul portarului pe fazele ofensive.


În minutul 34, Mimi Stoica, ”decarul” cu tricou de portar, a redus din diferență. Inițial șutul lui Cr. Matei a ajuns din bară la Savio, care a ”filtrat” balonul pentru Stoica printre picioarele unui adversar. Ricardinho a ieșit însă la rampă pe final și a marcat printr-o ”rabona” pentru 3-1. Apoi Coelho a punctat în poarta goală pe un contraatac. Savio se putea trece pe lista marcatorilor chiar la ultima fază, dar a nimerit stâlpul stâng al porții lusitane. Portarul Vlad Iancu și Felipe Oliveira, tot de la Informatica, au început jocul pe bancă.

Următorul meci al României, decisiv, pentru calificarea în faza următoare, va fi vineri, de la ora 21.45, contra Ucrainei, cealaltă componentă a grupei C din cadrul turenului final european care se desfășoară în Slovenia.

Simic și Rakic, cu mai multă baftă

Informatica Timișoara se mândrește și cu doi internațional la reprezentativa Serbiei. Milos Simic și Stefan Rakic au contribuit la remiza obținută de reprezentativa țării vecine pe finalul întâlnirii cu gazda Slovenia, scor 2-2.

Portugalia: 1. Bebe – 6. Pedro Cary, 7. Bruno Coelho, 9. Joao Matos, 10. Ricardinho-cpt.
Rezerve: 12. Andre Sousa, 14. Vitor Hugo – 2. Andre Coelho, 3. Tunha, 4. Nilson Miguel, 5. Fabio Cecilio, 8. Marcio Moreira, 11. Pany Varela, 13. Tiago Brito. Antrenor: Jorge Braz.

România: 12. Tonița – 2. R. Matei, 7. Ignat, 11. Savio, 18. Paulo Ferreira. Rezerve: 1. Iancu – 3. Cr. Matei, 6. Răducu-cpt., 8. Cireș, 9. Felipe Oliveira, 10. Stoica, 15. Szocs, 20. Pânzaru. Antrenor: Robert Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.