SCM Politehnica învinge dramatic Constanța în primul joc oficial din 2018. Alb-violeții...

SCM Politehnica învinge dramatic Constanța în primul joc oficial din 2018. Alb-violeții își păstrează locul de pe podium

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

Handbaliștii alb-violeți au început bine campionatul în noul an. SCM Politehnica a învins Dobrogea Sud, scor 24-23, la capătul unui duel crâncen până în final. O singură dată a fost depășită bariera de trei goluri diferență, oaspeții înregistrând acest avantaj în ultimul sfert de oră. Bănățenii au revenit însă pe tabelă și își păstrează poziția secundă în clasament.

Meciul cu dobrogenii, primul din 2018, se anunța unul dificil. Așteptările nu au fost înșelate. În prima repriză nicio echipă nu a depășit bariera de două goluri diferență. 13-11 a fost scorul pauzei în favoarea lui Poli.

În partea a doua nervii lui Pero Milosevic au dus la o expulzare, eliminare dictată la bancă, când tabela indica 15-14 pentru echipa sa.


Echilibrul a persistat la jumătatea reprizei secunde, când Savic a salvat în fața lui Buricea la 17-17. La faza următoare însă oaspeții au trecut în avantaj după șutul deviat al lui Crnoglavac. Mai mult, Vujovic și-a dus în premieră echipa la +2 în minutul 47, într-un moment în care ambele echipe evolua în inferioritate numerică. Diferența putea fi eliminată dacă Marjanovic nu era ”ghicit” de două ori la rând la loviturile de la 7 metri dictate pentru Poli. Constanța s-a dus apoi la 20-17, fiind prima care ajungea astfel la +3 în meci.

Finalul se anunța din nou incendiar după ce Hrimiuc marchează spectaculos pentru a reduce diferența la un singur gol (20-21). Cu trei minute înainte de final, SCM Poli revine în avantaj, Lasica profitând de poarta lăsată goală de dobrogeni: 23-22. Daskaloski apără iar la faza următoare Krsto Milosevic pune un +2 important pe tabelă. Emoțiile au crescut în ultimul minut, Malinovic punctând pentru 24-23. Meciul s-a încheiat cu o lovitură de la 9 metri, cu zid, dar toate punctele au rămas la Timișoara.

În urma acestui rezultat Poli își apără poziția secundă ocupată și în pauza de iarnă. Timișorenii rămân la două puncte în spatele Stelei, care acumulează trei puncte la masa verde în mod trist în această rundă, Odorheiul retrăgându-se după decesul finanțatorul Atilla Verestoy.

SCM Politehnica (marcatori): Păiuș (5 goluri), K. Milosevic (2), V. Milosevic (1), Lasica (2), Marjanovic (7), Hrimiuc (5), Fenici (3).

În runda următoare SCM Poli joacă pe terenul Sucevei, meci programat duminică, de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.