Seară de blues şi rock cu formaţia RockAbil la Timişoara

Seară de blues şi rock cu formaţia RockAbil la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia RockAbil va susţine un concert joi, 11 ianuarie, în cadrul căruia muzicienii vor interpreta câteva noutăţi din domeniul pieselor „oldies but goldies“ , dar şi „piese originale în primă audiţie“. Formaţia fondată de Marian Draghia în anul 2007 a avut parte de câteva concerte bine primite de melomanii din zona noastră. Trupa este alcătuită din Valentin Ivănescu, Marian Draghia, Bujor Hariga, Adi Văduva şi Petre Prisăcaru..

Solistul formaţiei, Valentin Ivănescu, şi-a descoperit pasiunea pentru muzică de mic copil şi de-a lungul anilor a fost membru în trupele Priam, Timizii sau Şah Mat.


„La un moment dat l-am invitat pe Bujor Hariga la o repetiţie. A venit direct cu valiza şi chitara. A fost un semn bun, căci alţii veneau întâi numai să vadă. Bujor este cel mai bun chitarist de blues din Timişoara. Avem trei compoziţii proprii la care lucrăm. Fiecare dintre noi îşi câştigă pâinea din altceva, cântăm numai din pasiune. Ne-am format un mic grup care vin după noi oriunde cântăm“, spune el.

Bujor Hariga este apreciat drept unul dintre cei mai mari chitarişti ai României. Hari, aşa cum îi spun prietenii, a fost profesorul de chitară al multor muzicieni recunoscuţi şi, împreună cu noile generaţii, „produce“ în continuare piese deosebite, fiind o adevărată „şcoală de rock“. La sfârşitul anului 2007, a fost recompensat cu o Diplomă de Excelenţă din partea Primăriei Timişoara pentru întreaga sa activitate. „M-am apucat de cântat la chitară în clasa a 9-a, pe o chitară pe care mi-am zgâriat notele, după o metodă germană. Efectiv, am scrijelit notele şi am învăţat muzică după partiturile de pian ale surorii mele. Ea făcea şcoala de muzică. Pe mine nu m-au dat la şcoala de muzică, au zis că nu poţi întreţine o familie din meseria asta, şi pe bună dreptate“, îşi aminteşte muzicianul care a format de-a lungul anilor o sumedenie de talente.

Concertul formaţiei RockAbil va avea loc de la ora 20.30, la Stage Pub, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.