Șef de secție de la Spitalul Județean Timișoara, acuzat că jignește și...

Șef de secție de la Spitalul Județean Timișoara, acuzat că jignește și amenință angajatele. De ce spune că internează pacienți pe hol FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Scandal uriaș la Spitalul Județean Timișoara. Potrivit unei investigații realizate de jurnalistul Cătălin Tolontan, medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, este acuzat de către mai multe angajate că le-a făcut “vaci”, “idioate”, “proaste” sau “ciori” și că le-ar fi amenințat că le taie cu bisturiul. În speranța că se vor lua măsuri, mai multe asistente și infirmiere au depus o plângere la Colegiul Medicilor împotriva lui Mihai Ionac, la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. În sesizare scrie și că medicul le-ar fi transmis unor colaboratori “călcați-le pe cap, f…-le mama lor de idioate!”.

De asemenea, o notă de protest către conducerea Spitalului Județean Timișoara a fost făcută și de către medicul Doru Vâlceanu, șeful Clinicii de Chirurgie III, care-l acuză pe Mihai Ionac că ar bloca o sală de operații pentru el în mod ilegal. Sala de operație “este folosită de către doctorul Ionac pentru operații la rece, care sunt transformate în urgențe fictive”, spune Doru Vâlceanu.

Pe de altă parte, Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, a declarat, pentru tolo.ro, că medicul Mihai Ionac a fost sancționat cu 10% din salariu. “La finalul anului trecut, în luna noiembrie, am primit două adrese din partea personalului medical, doctori și asistente, pe care le-am înaintat Comisiei de Disciplină a spitalului. Se refereau la comportamentul domnului doctor și la problema cu sala ocupată de dânsul. Am procedat corect, după regulile instituției, După prima abatere, domnul doctor a primit un avertisment. După a doua, a fost sancționat cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni”, a explicat Marius Craina.

Jurnaliștii care au realizat investigația i-au solicitat un punct de vedere și medicului Mihai Ionac, care se apără și spune că vede totul “ca pe o înscenare”. Întrebat cum comentează faptul că mai multe angajate îl acuză că le-a făcut “vaci” sau “ciori”, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară spune că “sunt cuvinte grele, grosolane.


S-a exagerat! E drept că eu vorbesc uneori mai ferm, dar atât”. De asemenea, Mihai Ionac a mai precizat, cu privire la infirmiera care l-a acuzat că a amenințat-o că o taie că bisturiul, că “să știți că am fost simpatic! Era o intervenție la care aveam nevoie de o incizie extrem de precisă. I-am cerut o anumită lamă asistentei. Ea a greșit de trei ori. A treia oară i-am spus ceva de genul “Te rog eu, fii atentă, scrie numărul pe lamă. Dacă ar trebui să te operez pe tine cu lame greșite?”.

De asemenea, medicul Mihai Ionac a făcut publice și mai multe fotografii, pentru a “arăta grija managerului față de bolnavi”, în care apar mai mulți pacienți care sunt internați pe hol, pentru că nu mai au loc în saloane. “Înainte de Crăciun am avut 50 de pacienți la 27 de paturi. Astăzi, 19 ianuarie 2018, când vorbesc cu dumneavoastră, am 37 de pacienți la 27 de paturi”, a precizat Mihai Ionac.

Contactat telefonic de PRESSALERT.ro, managerul Marius Craina ne-a declarat că medicul Mihai Ionac nu are dreptul să interneze mai mulți pacienți decât numărul de paturi aprobat pentru secția pe care o conduce.

“Pentru Clinica de Chirurgie Vasculară sunt alocate 27 de paturi, pe care Mihai Ionac trebuie să le gestioneze, numărul fiind stabilit de minister. Nu toate cazurile erau urgențe de chirurgie vasculară ce trebuiau internate în momentul respectiv, unele puteau fi reprogramate. Pregătim documentele necesare pentru a demonstra că nu ar trebui să se întâmple așa ceva, să interneze pacienți pe hol, pentru că nu are justificare medicală, documente pe care le vom face publice în cadrul unei conferințe de presă”, a afirmat Marius Craina.

Reamintim că, în anul 2015, au avut loc mai multe percheziții la Clinica de Chirurgie Vasculară. În frunte cu șeful clinicii, doctorul Mihai Ionac, personalul medical era acuzat că lasă pacienții pe liste de așteptare în timp ce realizau operații estetice sau ginecologice pe bandă rulantă, de la tratamentul celulitei sau implantul de silicoane până la tratarea infertilității, deși acestea nu erau în profilul unității medicale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.