Simona Halep pierde pentru a treia oară o finală de grand slam,...

Simona Halep pierde pentru a treia oară o finală de grand slam, dar și poziția de numărul 1 WTA. Caroline Wozniacki s-a impus la Australian Open

0
DISTRIBUIȚI
Foto: si.com

Simona Halep a pierdut finala turneului Australian Open, după un meci dur cu daneza Caroline Wozniacki. Tenismena româncă a pierdut și poziția de lider mondial al clasamentului WTA.

Halep s-a aflat astăzi la al treilea meci de Grand Slam în care a jucat cu titlul pe masă. Un singur lucru era cert înaintea întâlnirii din finala Australian Open. Fie Simona Halep, fie Caroline Wozniacki, aveau să bifeze încă o premieră în carierele lor și să câștige primul turneu de o asemenea anvergură al carierei. Wozniacki nu câștigase niciodată în fața unei jucătoare din top 5 la turneele de Mare Slem. A fost, de fapt, o dublă premieră pentru sportiva din Danemarca, întrucât, în setul trei, când a avut prima șansă de a câștiga Australian Open, a reușit, câștigând cu 2-1 la seturi, pe serviciul româncei.

Numărul 1 mondial WTA a început cu stângul meciul. Wozniacki a deschis finala, și-a câștigat ușor serviciul, iar apoi a făcut break și imediat după aceea a majorat scorul la 3-0, după un game câștigat cu 40-0. Pe tot parcursul primului set, daneza a dat senzația că este jucătoarea mai stabilă, mai tonică și mai puternică la capitolul nivelului fizic.


Însă psihicul și-a spus din nou cuvântul, pentru că Simona Halep și-a luat înapoi serviciul chiar atunci când Wozniacki servea pentru câștigarea primului set, la scorul de 3-5, și a dus setul în tiebreak. Aflată pe locul secund în clasamentul WTA, Caroline Wozniacki a câștigat în cele din urmă prima secvență cu scorul de 6-7, după 2-7 în tiebreak.

Constănțeanca se afla, așadar, în setul secund, cu sabia lui Damocles deasupra capului, fiind obligată să câștige pentru a împinge meciul în decisiv. Cel de-al treilea game, pe serviciul lui Halep, a fost unul infernal, care a durat peste 11 minute, câștigat de româncă în cele din urmă. Echilibrul s-a păstrat până la scorul de 4-3, atunci când românca a profitat de șansa de break și a servit pentru câștigarea setului, ceea ce a și reușit, 6-3.

Pe parcursul setului secund, la scorul de 3-2, Simona Halep a solicitat întreruperea jocului și a acuzat probleme respiratorii. De altfel, înainte de începerea actului decisiv, organizatorii au întrerupt partida vreme de 10 minute, din cauza căldurii de la Melbourne.

Începutul ultimului set a fost aproape tras la indigo cu cel din debut, pentru că Wozniacki a făcut break-ul și a preluat conducerea cu 2-0. Cu îndârjirea arătată pe tot parcursul Australian Open, Halep a revenit repede, recuperându-și serviciul după un game pe muchie de cuțit, în care a avut nenumărate șanse de break, fructificată una dintre ele. Dar nu, nu a fost egalitate, pentru că jucătoarea de naționalitate daneză a făcut rebreak pentru 3-1.

S-a jucat cu garda jos. Oboseala a început să-și facă simțită prezența în ambele părți, ținând cont că a urmat un al treilea break la rând iar speranțele lui Halep au renăscut. 3-2 și serviciul de partea româncei restabileau echilibrul în joc. Mai proaspătă, numărul 1 WTA a trecut în avantaj cu un nou break făcut pe serviciul lui Wozniacki, care a solicitat ulterior intervenția medicului, după niște probleme apărute la genunchiul stâng.

Pauză venită cum nu se putea mai bine pentru Carole Wozniacki. Revenită în teren, numărul 2 WTA și-a recuperat serviciul și a trecut în avantaj, ca mai apoi, pe serviciul Simonei Halep, să câștige primul turneu de Grand Slam al carierei.

Foto: arhvă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.