Solistul trupei clujene Straight from the Bottle, Bogdan Mezofi: „Suntem pe drumul...

Solistul trupei clujene Straight from the Bottle, Bogdan Mezofi: „Suntem pe drumul cel bun. Dar lumea se mişcă cu încetinitorul, ardeleneşte“ FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2077514769">

Clujenii care alcătuiesc trupa Straight from the Bottle le-au oferit melomanilor timişoreni un recital pe cinste aseară la The Note Pub, în care cuvântul de ordine a fost Texas Blues. Alături de standarde binecunoscute, trupa alcătuită din Bogdan Mezofi – voce (Grimus), Andrei Gheo – bass (Fluturi pe Asfalt), Gabor Bajusz – tobe (Funkorporation) şi Bogdan Cristea – chitară (Aldo Blaga&Tzika Sax Orchestra) a cântat şi două piese proprii, care au fost răsplătite cu aplauze sincere din partea celor prezenţi.

„Ştiu, e cazul să mai facem piese proprii. Avem de ceva vreme aceste două piese ale noastre, dar în general facem piese cumva reprelucrate. Proiectul de blues l-am pornit încă înainte de fi cu Grimus. Ne-am decis să facem blues dinamic care nouă ne place foarte mult. E un blues care prinde la oameni. Am fost chemaţi la evenimente private. Îmi place şi blues-ul de Chicago, dar necesită o audienţă mult mai pretenţioasă. E frumos când oamenii îşi doresc să asculte blues. Iar atunci când eşti într-un loc nou, unde lumea ascultă blues pentru prima oară, vezi că pe parcurs lumea se înseninează. Reuşim întotdeauna să îi aducem aproape de noi pe spectatori. Recomand oricărui solist să îţi lărgească orizonturile. Eu ceea ce am învăţat la blues aplic la latura mea de rock alternativ şi invers. Ai o experianţă în plus şi asta e fain. Momentan, suntem toţi între proiecte, dar vom face un album cu trupa asta, când o să avem piese. Ne-am adunat să cântăm fiindcă avem o pasiune pentru blues“, ne-a declarat solistul trupei Bogdan Mezofi.

Pe parcursul recitalului, solistul trupei a reuşit să creeze o amtosferă cât se poate de adecvată, urcându-se ca de obicei pe diverse scaune sau pe pultul barului. Având în vedere că formaţia Grimus se pregăteşte de lansarea celui de-al patrulea material discografic, am fost curioşi să aflăm care-s noutăţile din tabăra formaţiei.

„Noul disc Grimus se numeşte Unmanageable Species. Titlul are o semnificaţie aparte. E exact ceea ce suntem noi. Oameni care refuzăm să lucrăm de la 9 la 5. Care refuzăm să fim înregimentaţi. E punctul fierbinte al acestui concept. O să ajungem şi la Timişoara, cu un concert de lansare, în luna martie. Ce pot să spun este că unele piese sună a Grimus. Altele… sunt Grimus cu un topping de prospeţime. În ceea ce priveşte scena de rock alternativ din România….fiecare trupă merge pe drumul ei. Îşi urmează drumul şi încearcă să străpungă ceaţa asta socială. Simt că în ultima vreme… e o inundare de trupe. Oamenii încep să se obişnuiască cu mersul la concerte. Suntem pe drumul cel bun. Dar… pe de altă parte, lumea se mişcă cu încetinitorul. Aşa, mai ardeleneşte. Nu numai la Cluj, ci şi la Bucureşti“, a mai adăugat Bogdan Mezofi.

Foto: Tomcat Music’n’Color

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.