Stațiunile montane din Hunedoara, pline de turiști de sărbători. Zeci de persoane...

Stațiunile montane din Hunedoara, pline de turiști de sărbători. Zeci de persoane s-au accidentat pe pârtii

0
DISTRIBUIȚI

Stațiunile montane din județul Hunedoara au fost luate cu asalt de turiști iubitori ai sporturilor de iarnă, în perioada 22 decembrie – 2 ianuarie 2018. Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, peste 12.000 de turiști au trecut pragul stațiunilor Straja, Parâng, Pasul Vâlcan, Câmpu lui Neag și Râușor.

De asemenea, au fost înregistrați numeroși vizitatori și pe traseele adiacente acestor stațiuni, precum și în stațiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi, în zona Costești și pe valea Râului Mare.


În total, aproximativ 250 de jandarmi montani au acționat în perioada amintită pentru mențiunea unui climat de liniște.

Nu puțini au fost turiștii care s-au accidentat pe pârtiile de schi din județul Hunedoara, în ultimele zile. George Resiga, șeful Salvamont Straja-Lupeni, a declarat că zeci de persoane au fost rănite între Crăciun și Anul Nou.

“Între Crăciun şi Anul Nou am avut 40 de solicitări, în 26 de cazuri fiind nevoie ca persoanele rănite să fie transportate la spital cu ambulanţele SMURD. De asemenea, în minivacanţa de Anul Nou au fost consemnate 16 accidentări, dintre care jumătate au avut nevoie de evacuare cu ambulanţa. Au fost fracturi, traumatisme lombare şi diverse plăgi”, a afirmat George Resiga, potrivit Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.