Steag tricolor uriaș desfășurat în centrul Timișoarei, de Mica Unire. Ce au...

Steag tricolor uriaș desfășurat în centrul Timișoarei, de Mica Unire. Ce au strigat basarabenii participanți la eveniment FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-890363712">

Acțiune inedită organizată, astăzi, în centrul Timișoarei, pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române. Un steag tricolor de 100 de metri a fost desfășurat în Piața Operei de către peste o sută de participanți, printre care și studenți basarabeni.

Evenimentul intitulat “Hai să dăm mână cu mână” a fost organizat la Timișoara de către “Alianța pentru Centenar” și s-a desfășurat pe parcursul a aproape două ore. Cei prezenți au desfășurat tricolorul pe platoul din fața Operei, apoi s-au plimbat cu steagul prin Piața Victoriei. De asemenea, câțiva studenți au ținut în mâini afișe cu mesaje precum “Basarabia e România” și “Sângele apă nu se face”.

Ajunși înapoi în Piața Operei, cei prezenți au format un cerc din tricolorul de 100 de metri și au început să scandeze “Uniți sub tricolor”, “România, nu uita, Basarabia-i a ta” sau “Același sânge, aceeași țară, români am fost cu toți odinioară”.

“La eveniment au participat și organizații studențești, printre care și cea a studenților basarabeni din Timișoara. Scopul acțiunii este de a marca un eveniment important pentru istoria noastră, Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, eveniment care ar trebui să trezească oarecum spiritul de unitate al tuturor românilor, care în ultimii ani n-a fost foarte efervescent”, ne-a declarat Laurențiu Ștefănescu, din partea “Inițiativa Timișoara”, unul dintre organizatorii evenimentului.

La finalul acțiunii, cei prezenți în centrul Timișoarei au primit brățări tricolore, ca simbol al unității naționale.

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin alipirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Acesta a fost ales ca domnitor al ambelor principate în data de 5 ianuarie 1859 în Moldova și în 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.