Taximetriștii din Timișoara fac plângere împotriva Uber, pentru concurență neloială: “Să se...

Taximetriștii din Timișoara fac plângere împotriva Uber, pentru concurență neloială: “Să se aplice legea pentru toată lumea”

0
DISTRIBUIȚI

Taximetriștii din Timișoara continuă lupta împotriva Uber. Astfel, în perioada imediat următoare, taximetriștii doresc să depună o plângere pentru concurență neloială, la fel cum au procedat colegii lor din Cluj-Napoca, în speranța că Uber va fi interzis.

“Vom ataca în instanță Uber pentru concurență neloială. Vom proceda ca la Cluj, unde a fost depusă tot o astfel de plângere. În țări precum Germania, Italia sau Ungaria, Uber este interzis. Ne vom întâlni cu ceilalți colegi taximetriști, vom discuta și cu un avocat și vom depune plângerea la judecătorie”, ne-a declarat Adrian Jugănaru, taximetrist.

Reamintim că, sâmbătă noapte, un scandal a izbucnit între mai mulț taximetriști și șoferi de la Uber, care s-au bătut și s-au urmărit în trafic. În semn de protest față de Uber, zeci de taximetriști au mers în cartierul Soarelui, unde locuiește primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și au claxonat pe stradă.

De asemenea, ieri, aproximativ o sută de taximetriști de la compania Tudo au organizat un protest spontan. Aceștia și-au dat întâlnire într-o parcare din apropierea clubului Heaven și au pornit în coloană pe străzile Timișoarei, cu stopurile aprinse, trecând prin cartierul Soarelui, prin fața Poliției Locale Timișoara, a Prefecturii Timiș și a Primăriei Timișoara.


La final, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au anunțat că toți taximetriștii care au participat la protest vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 5.000 de lei, pentru “participarea la adunări publice nedeclarate și neautorizate”.

Pe de altă parte, Adrian Jugănaru ne-a declarat că protestul de ieri a fost unul spontan și nu înțelege de ce taximetriștii ar trebui amendați.

“Noi nu instigăm la violență sau la ură. Ne-am întâlnit spontan, ne-am exprimat un punct de vedere și atât. Suntem împotriva violențelor. Ieri, pur și simplu ne-am întâlnit să discutăm, să vedem ce li s-a întâmplat colegilor care au fost agresați sâmbătă noaptea. Nu vom mai organiza niciun miting, doar ieri am organizat un protest spontan. Nu am ieșit să blocăm traficul, nu am perturbat pe nimeni. Noi nu i-am cerut primarului Timișoarei să interzică Uber, ci să se aplice legea pentru toată lumea. Asta am cerut pașnic și ieri în timpul protestului spontan, vrem doar aplicarea corectă a legii. Până în acest moment, niciun taximetrist nu a fost amendat, nici nu văd temeiul legal să fim sancționați”, a mai precizat taximetristul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.