Tensiuni într-o primărie din vestul țării după alegerile anticipate de toamna trecută,...

Tensiuni într-o primărie din vestul țării după alegerile anticipate de toamna trecută, ca urmare a condamnării primarului ales. Ce i se reproșează noului edil-șef

0
DISTRIBUIȚI

Municipiul Deva a fost una din localitățile în care, la 5 noiembrie 2017 s-au organizat alegeri anticipate, după ce Mircia Muntean, care câștigase alegerile în vara lui 2016, a ajuns după gratii.

Florin Oancea, fost viceprimar al Devei, a câștigat alegerile pentru primăria Deva, bucurându-se de susținerea mai multor formațiuni politice, printre care PSRO (Partidul Social Românesc), cu care a fost semnat chiar un protocol de colaborare. Din cei peste 59.000 de alegători înscriși în listele electorale din circumscripție, Oancea a obținut 9.065 de voturi din totalul celor 22.052 de voturi ale alegătorilor care s-au prezentat în fața urnelor.

Scandal între aliații de la alegeri

N-a trecut multă vreme, și la vârful conducerii au început neînțelegerile. Potrivit presei locale hunedorene, unul din cei doi viceprimari ai Devei, Răzvan Mareș (PSRO), susține că primăria este de fapt condusă de fruntașul liberal local Tiberiu Balint, care încearcă să impună schimbări în organigrama primăriei prin îndepărtarea unor persoane considerate indezirabile, iar neînțelegerile dintre primar și viceprimar au ajuns să se facă simțite și în relația dintre cele două partide.

Mareș recunoaște că primăria are prea mulți angajați, dar nu este de acord cu modul în care se doresc a fi făcute restructurările, prin înființarea unui serviciu alcătuit pe baza unei liste cu „scheleți”, care urmează a fi apoi desființat, în timp ce se fac alte angajări și se mărește salariul directorului liberal de la Aqualand.


Primarului i se mai reproșează că a blocat realizarea unor lucrări de investiții, dar nu a venit cu niciun proiect nou și și-a depășit atribuțiile prin tăierea normei de hrană a polițiștilor locali, fără o hotărâre de consiliu local. Mareș a mai adăugat, conform presei hunedorene, că imediat după alegeri și instalarea primarului, Dan Radu Rușanu a venit la primărie și i-ar fi cerut acestuia să-i retragă mapa de corespondență și atribuțiile.

Opoziție în consiliul local

Pe de altă parte, primarul Florin Oancea a încercat să-l schimbe pe Răzvan Mareș după ce corpul de control al primarului ar fi descoperit nereguli la Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva aflat în subordinea viceprimarului și ar fi întocmit un raport nefavorabil. Cum proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul de voturi necesar în consiliul local, Răzvan Mareș s-a plâns că a fost lăsat fără atribuții, birou, mașină și secretară. Își păstrează totuși salariul de viceprimar, considerabil mai mare decât indemnizația de consilier local.

Divergențe au apărut și între primar și celălalt viceprimar, pesedistul Ovidiu Moș, care a asigurat interimatul la primărie după ce Mircia Muntean fusese obligat să părăsească funcția, reproșându-i că primăria are cheltuieli prea mari cu angajați care nu-și îndeplinesc obligațiile de serviciu. Deocamdată, scandalul din primăria Deva e departe de a se fi stins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.