Timișenii de la Ghizela, tot mai aproape de aer curat. A fost...

Timișenii de la Ghizela, tot mai aproape de aer curat. A fost inaugurată o jumătate din noua groapă de gunoi. Ce promite președintele Consiliului Județean Timiș FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru locuitorii comunei Ghizela, care de ani buni se plâng de mirosul insuportabil care vine de la deponeul de deșeuri din localitate. Astăzi, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a fost prezent la deponeu, acolo unde a fost inaugurată o jumătate dintr-o nouă groapă de gunoi, dotată și cu canale de scurgere a levigatului, principalul factor ce cauzează mirosul urât. Denumite „celule” în limbaj de specialitate, compartimentele deponeului, celula 2, vor fi finalizate în luna mai a acestui an, potrivit constructorului. Vechea groapă va fi închisă.

„De accea și facem această recepție parțială, pentru a nu avea niciun fel de problemă privind depozitarea deșeurilor și vom continua prin închiderea în spate a celulei 1.1 și 1.2 (n.r. – vechea groapă de gunoi). Știu că au fost anumite sesizări nu neaparat legate de lucrare, ci de ceea ce înseamnă gestionarea deponeului de la Gizela, în ceea ce privește mirosurile, sesizări venite de la locuitorii din această zonă. Stația de levigat a fost finalizată astă-iarnă și i-a fost mărită capacitatea, iar în primăvara acestui an vom demara un nou proiect legat de stația de levigat. Legat de calitatea aerului, vor fi schimbate filtrele. Sperăm ca în perioada următoare să gestionăm și această problemă. Valoarea proiectului este de 15.000.000 de lei, cu tot cu TVA. Această lucrare se plătește din fondul de redevență pe care îl primim de la Retim”, a declarat șeful CJ Timiș, Călin Dobra.

La recepție au fost prezenți și reprezentanți ai constructorului PORR, care a câștigat contractul scos la licitație de Retim.


„Este vorba de celula 2.1, parte din celula 2 construită pentru depozitarea deșeurilor menajere din județul Timiș. S-au realizat lucrări de terasamente, lucrările de realizare a cuvei celulei, lucrări de impermeabilizare, sistemele de drenaje din conducte de PHD. Ambele celule (n.r 2.1 și 2.2 care urmează să fie construită) au o capacitate de 1.1 milioane metri cubi de deșeuri. Subcelula 2.2 se va finaliza pe parcursul anului, noi estimăm în luna mai”, a declarat Dan Ungureanu, reprezentant al PORR Construct.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.