Timișoara Saracens joacă ”acasă” pe Cluj Arena pentru a ajunge în primăvara...

Timișoara Saracens joacă ”acasă” pe Cluj Arena pentru a ajunge în primăvara europeană. Ce spune Sosene Anesi despre planurile returului cu Batumi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Bănățenii se află la câteva zile distanță de îndeplinirea primului obiectiv din 2018. Timișoara Saracens așteaptă vizita georgienilor de la RC Batumi în Continental Shield după victoria din tur (scor 11-6). Cluj Arena va fi ”casa” campionilor pentru acest important duel european în condițiile în care infrastructura sportivă de pe Bega a dat ”rateuri” în trecut.

”Victoria de acolo nu ne asigură calificarea. Mai avem un meci de jucat, are mult mai mare importanță acesta. Cei din Georgia nu vor avea nimic de pierdut și iși vor juca șansa 100%. Vom avea un meci mult mai greu, datorită și vremii, dar sperăm să venim cu victorie de la Cluj și să ne calificăm in faza următoare”, a declarat Attila Brosovzski, managerul sportiv al echipei.

”E o parte importantă a play-off-ului. Va fi greu. Avem o victorie, dar Batumi nu are nimic de pierdut, va veni să dea totul. Sunt doar cinci ore până la Cluj, nu avem scuze să nu fim pregătiți. Echipa e încrezătoare că va îndeplini obiectivul. Așteptăm multe de la căpitanul Drenceanu săptămâna asta, sunt sigur că va duce echipa spre victorie”, a spus Sosene Anesi, ”principalul” sarazinilor. Clujul a fost ales deoarece anul trecut ”Dan Păltinișanu” nu a fost ”apt” pentru vizita francezilor de la Stade Francais.

Până acum timișorenii au jucat cu Batumi de două ori, în grupe au pierdut la limită, dar au obțimut acum un succes mai important, în meciul tur al primei faze eliminatorii din Continental Shield.


Un fel de ”sfert” al competiției, dar și o semifinală pentru un loc în Challenge Cup 2018-19. ”Au fost deja două meciuri diferite cu cei de la Batumi. Ar trebui să le lăsăm deoparte să ne vedem de jocul de la Cluj, cel care contează. Sperăm să câștigăm cât mai clar. Din păcate nu vom avea suporterii alături, pentru că se joacă la Cluj. Așteptăm ziua de sâmbătă. Batumi e o echipă fizică, joacă mult pe inaintare, au fost două meciuri, ii cunoaștem foarte bine. Cu siguranță va fi un teren mai bun ca la Batumi. Sperăm să iasă mai bine. Și eu am fost surprins când am fost numit căpitan, o să fac tot posibilul să-mi ajut echipa din această postură”, a spus Marian Drenceanu, noul căpitan al campionilor.

”În ultimele două jocuri au jucat similar, folosesc ofensiva foarte bine, lovesc bine mingea, dar nu avem nimic de pierdut săptămâna aceasta, trebuie să fim pregătiți pentru surprize. Au faze fixe bine lucrate. Sunt sigur că avem planurile să-i blocăm. E mai multă presiune, dar am mai fost in această situație, am jucat în Challenge Cup. Am incredere in echipa mea”, a precizat Anesi. Acesta nu se va putea baza pe Mariș, care va lipsi două săptămâni după meciul tur. Ianuș a primit și el o lovitură periculoasă la cap, a treia în decurs de un an și astfel va face o scurtă pauză. Popa are întindere iar Samoa e în continuare accidentat. Leiataua lipsește și el o lună de zile. În schimb, în primul 15 e așteptat Fercu, în timp ce lui Căpățînă îi lipsesc meciurile în picioare. De asemenea Lazăr va fi menajat după ce abia a revenit de două săptămâni.

Partida Timișoara Saracens – RC Batumi (Georgia) se dispută sâmbătă, de la ora 14.00 (TVR), pe Cluj Arena, intrarea e liberă. O parte a suporterilor vor face deplasarea la Cluj în mod organizat. Câștigătoarea va înfrunta formația care se impune în duelul Heidelberg – Calvisano. Premiul final e un loc în grupele Challenge Cup 2018-19.După acest joc echipa va primi o scurtă vacanță și se va reuni la începutul lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.