Ce zonă din Timișoara ar putea purta numele regelui Mihai I. Următorul...

Ce zonă din Timișoara ar putea purta numele regelui Mihai I. Următorul pas după sondajul de pe Facebook, votul în plenul Consiliului Local

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat rezultatele sondajului lansat în 2 ianuarie, privind redenumirea unei străzi sau a unui parc din capitala Banatului, cu numele regelui Mihai I, care s-a stins din viață la sfârșitul anului trecut. Edilul le-a oferit cetățenilor care și-au exprimat votul printr-un sondaj pe Facebook șase opțiuni, plus posibilitatea de a alege o altă locație decât cele recomandate de el, dar și a opta variantă: aceea că nu doresc omagierea regelui. Astăzi, edilul a explicat că 1.092 de persoane au răspuns la sondaj și că 31,5% s-au pronunțat pentru varianta 1: „Se denumește Bd.


Regele Mihai I, porțiunea din actualul Bd. Republicii de la Spitalul de Copii până la Operă, plus actuala str. Sf. Ioan (strada dintre Operă și liniile de tramvai), plus actuala str. Gh. Dima (strada dintre liniile de tramvai și Piața Mărăști), simultan cu atribuirea numelui de Gh. Dima unei alte străzi din oraș. Astfel, s-ar ajunge ca la Spitalul de Copii să se întâlnească în Piața Regina Maria, Bd. Ferdinand I, Bd. Regele Mihai I și Bd. Republicii, în total respect pt. istorie, asumare a acesteia și împăcare cu ea”.

Robu a precizat, în cadrul conferinței de presă, că „eu nu am vrut să ne ocupăm cu așa ceva atunci când Majestatea Sa tocmai s-a stins pentru că mi s-a părut că e puțin indecent să creezi discuții în asemenea împrejurări. Cred că acum este timpul ca Timișoara să îi aducă Majestății sale un omagiu și prin atribuirea numelui unei străzi importante sau unui loc public din oraș. Este o zonă ultracentrală, zonă cu obiective extrem de importante, zonă istorică și o zonă în care locuiesc destul de puțini cetățeni, pentru că trebuie să avem în vedere să creem cât mai puțin disconfort celor care locuiesc în zonă”, a explicat primarul Nicolae Robu, referindu-se la obligația celor care locuiesc în zona care va fi redenumită de a-și schimba buletinele de identitate. Nu mai puțin de 20% din timișorenii care au răspuns nu doresc ca Regele Mihai să fie omagiat prin redenumirea vreunei zone din oraș. Edilul a promis că redenumirea va fi votată în prima ședință de plen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.