Timișorenii, invitați la proiecția filmului celei mai recente expediții a alpinistului Horia...

Timișorenii, invitați la proiecția filmului celei mai recente expediții a alpinistului Horia Colibășanu, pe Everest

0
DISTRIBUIȚI
colibasanu
Horia Colibășanu pe Vârful Everest.

Pasionații de sporturi montane și de alpinism, precum și publicul larg, sunt invitați mâine, să participe la o proiecție de film inedită. Astfel, de la ora 19.30, în sala Aula Magna a UVT, are loc proiecția filmului “Everest 2017”, în care este prezentată ultima expediție în premieră națională a alpinistului Horia Colibășanu, pentru care s-a pregătit trei ani și jumătate.

Sportivul timișorean va povesti care au fost etapele expediției, ce provocări a avut pe parcurs și cum a reușit să le depășească.


După proiecția filmului, cei prezenți îi vor putea adresa întrebări.

Expediția lui Horia Colibășanu pe Everest, din primăvara anului 2017, este apreciată ca cea mai performantă expediție românească pe acest vârf, având în vedere modul de ascensiune ales de sportiv: fără ajutorul șerpașilor și fără oxigen suplimentar.

Colibășanu practică stilul pur în alpinismul de mare altitudine, fiind considerat unul dintre cei mai buni alpiniști din lume.

Datorită performanțelor sale sportive, în iunie 2017, președintele României Klaus Iohannis i-a acordat lui Horia Colibășanu cea mai importantă distincție pe care o poate acordat președintele: Ordinului Național Steaua României, gradul de Cavaler.

Anul trecut, a avut loc cea de-a 19-a expediție internațională a lui Colibășanu şi cea de-a 14-a în Himalaya, Everest fiind cel de-al 8-ulea vârf în palmaresul de alpinist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.