Tineri cu care ne mândrim. Cei mai buni elevi ai Colegiului Național...

Tineri cu care ne mândrim. Cei mai buni elevi ai Colegiului Național Bănățean, premiați pentru rezultatele obținute

0
DISTRIBUIȚI

elevi banatean

Cei mai buni 50 de elevi ai Colegiului Național Bănățean au fost premiați, astăzi, în cadrul unei Gale a Excelenței. Este vorba de cei care au obținut rezultate remarcabile la concursurile, olimpiadele și competițiile extrașcolare la care au participat anul trecut.

Potrivit reprezentanților unității de învățământ, în total, 620 de elevi au obținut premii anul trecut, însă au fost selectați 50 pentru a fi premiați în cadrul galei, cei mai reprezentativi pe domenii: disciplinele umane, la real și activități extrașcolare.

„Avem trei elevi ai anului, pentru că într-o școală în care există 2.400 de elevi, excelența primează.


O premiem pe eleva Tabita Adămuț, cea care atunci când se relaxează face probleme de matematică, o premiem pe Andreea Jurca, cea care atunci când se relaxează citește istorie și scrie istorie, și o premiem pe Daria Dușa, eleva care anul trecut a obținut premiul întâi la Olimpiada Națională de Socio-Umane, faza națională. Profesorul anului este doamna profesoară Silvia Vert, cea care a format zeci de generații de medici din Timișoara”, a explicat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

De asemenea, premiul pentru voluntarul anului a ajuns la Darius Claici, care a strâns pachete de Crăciun ce au fost donate unor familii sărace.

Totodată, au fost premiați și cei trei elevi ai colegiului, plus doi de la Liceul „Grigore Moisil” care s-au clasat pe poziția a doua în finala concursului de programare organizat de NASA în Boston, SUA, la mijlocul acestei luni. Elevii au programat roboți-sferă aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale.

„Într-o piață globală, în care oferta educațională este extrem de diversă, unii absolvenți ai Colegiului Național Bănățean aleg să studieze în Anglia, Olanda sau Franța. Ne bucură faptul că, peste timp, îi regăsim în toate țările lumii. Procentul variază între cinci și zece la sută, există însă și o altă categorie care-și propune să termine facultatea în România, după care să meargă să studieze în străinătate. Sigur, este o formă de deschidere către o piață globală, universală”, a mai precizat Sorin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.