Tupeu marca RATT. Regia cere aproape 500.000 de euro pentru curse gratuite...

Tupeu marca RATT. Regia cere aproape 500.000 de euro pentru curse gratuite pentru privați UPDATE 2 Proiect votat în unanimitate

0
DISTRIBUIȚI

Regia Autonomă de Transport Timișoara ar putea oferi gratuitate la transportul cu vehicule aproape oricui dorește. Astăzi, aleșii locali vor vota modificarea protocolului privind acordarea gratuităților la transportul în comun. Pe listă vor fi adăugați sportivi, angajați ai instituțiilor de cultură și preșcolari.

În același document conducerea RATT face însă și o solicitare legată de cursele operate în afara transportului în comun: „Articolul 4, aliniatul (1), litera b) se completează şi va avea următorul conţinut: Cursele speciale cu vehicule pentru transport marfă sau persoane sau utilajele solicitate de către Primăria Municipiului Timişoara sau STPT, pentru acţiunile la care sunt coparticipante, evenimente de interes public, deservirea unor curse ocazionale interne şi internaţionale pentru instituţii publice şi alte entităţi, incidente de circulaţie, lucrări de intervenţii sau reparaţii la tarifele practicate de STPT in vigoare la data prestatiei”.

Practic, în baza articolului propus, cursele făcute pentru diverse asociații sau entități cu sau fără personalitate juridică ar putea fi plătite de la bugetul local.


Suma plafon propusă este de 2.200.000 de pe an.

Vom reveni cu detalii din momentul în care proiectul va fi supus la vot.

UPDATE „Entitățile sunt definite ca asociații, organizații, fundații cu sau fără personalitate juridică. De exemplu, sunt entități cum este consiliul pensionarilor care nu au personalitate juridică și sunt tot non-profit. Am dat și până acum, numai că nu era definită entitatea ca personalitate cu sau fără personalitate juridică”, a decalarat managerul RATT Ioan Goia.

Alocarea curselor se va face cel mai probabil după principiul primul venit, primul servit, asta pentru că în proiect nu există o modalitate de selecție a beneficiarilor.

UPDATE 2 Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali, nu înainte însă de o discuție amplă. Conform unui amendament adoptat, gratuitățile pot fi acordate „pentru acțiuni de interes public / comunitar / servicii publice în baza unui protocol acordat de primărie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.