Ultimul anunț al primarului Robu despre începerea lucrărilor la Solventul, cel mai...

Ultimul anunț al primarului Robu despre începerea lucrărilor la Solventul, cel mai larg viitor pasaj al Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI
O parte din clădirile de la Solventul au fost demolate

În 2016, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța că proprietarii de la Solventul vor dona o parte din proprietatea lor pentru ca municipalitatea să poată reamenaja zona, adică să realizeze aici un pasaj de circulație.


Astăzi, edilul-șef a spus că lucrările la pasajar putea începe în curând.

„Am fost informat ieri că proprietarii domeniului Solventul și-au achitat toate datoriile către statul român, prin urmare, nu mai există niciun motiv să existe acel sechestru și proprietarii domeniului vor putea să își onoreze promisiunea făcută față de noi, de a putea să ne faciliteze realizarea pasajului Solventul cu tot cu pod peste Bega și cu toată amenajarea complexă pe care o vom face în zonă. Vom da drumul la proceduri de îndată ce problema este rezolvată. Imediat se finalizează SF-ul, pentru că el este aproape gata. Se va aproba în consiliul local și apoi se va da liber pentru realizarea proiectului tehnic”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Detalii despre proiect au fost oferite de Robu încă din 2017. „Proiectul este în fază mai avansată, vom începe probabil cu bani din bugetul local, iar apoi îl mutăm pe fonduri europene, dacă se poate. Părerea mea este că se va putea. Se va face o prelungire a străzii Calea Bogdăneștilor, pe sub liniile de cale ferată, până la intersecția cu strada Gării. Va fi cel mai larg pasaj pe care îl vom avea, va avea câte două benzi pe sens, plus benzi distincte pentru liniile de tramvai, vor exista trotuare și piste de biciclete pentru ambele sensuri”, explica Robu anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.