Workshop de muzică gospel la Timişoara, alături de americanul Dean Bowman

Workshop de muzică gospel la Timişoara, alături de americanul Dean Bowman

0
DISTRIBUIȚI

Timişorenii sunt invitaţi la un eveniment inedit alături de americanul Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde din downtown New York, încă din 1989. Workshop-ul de muzică gospel va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20.00, la Taverna, iar biletele de intrare costă 45 lei.

Dean Bowman își are „punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel. A cântat pe nu mai puţin de 32 de albume, de la grupul cult de avantgarde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004), la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ- ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului şi bluesului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu câştigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”.


În ultimii ani, Dean Bowman își petrece jumătate din timpul său in Europa, colaborând, printre alţii, şi cu Rareș Totu’s Midnight Sun.

Dean Bowman doreşte să împărtăşească din propria experienţă, vrea să îi ajute pe ceilalţi să dobândească sau să îşi exerseze abilităţi pe care ei le utilizeaza cu uşurinţă şi ale căror beneficii le promovează. Principalul rezultat al workshop-ului este acela de a transmite, asimila şi utiliza informaţii si tehnici muzicale, exersarea unor abilităţi,
obţinerea unor competenţe muzicale în muzica gospel şi black spiritual. Workshop-ul interactiv se adresează atât segmentului profesional specific cât şi publicului larg.

În vara anului trecut, timişorenii au avut parte de un workshop organizat de Dean Bowmann la Vineri 15, care a reprezentat o „încălzire“ pentru prima ediţie a Festivalului de fusion& gospel -” Visions of Dreams”, care a adus pe scena din Poiana Lupului/Gărâna, artişti din Serbia, Austria, Marea Britanie, SUA şi România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.