Zi aniversară pentru Adrian Dinu-Schwartz, unul din muzicienii binecunoscuţi ai Timişoarei VIDEO

Zi aniversară pentru Adrian Dinu-Schwartz, unul din muzicienii binecunoscuţi ai Timişoarei VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Adrian Dinu-Schwartz, unul din binecunoscuţii muzicieni timişoreni care a hotărât să-şi trăiască viaţa în Germania, împlineşte astăzi 59 de ani, ocazie cu care alături de melomani îi urăm un sincer La Mulţi Ani!

Artistul este unul din fondatorii trupei ABRA, care a luat naştere în oraşul nostru în 1984 şi a devenit cunoscută în formula Adrian Dinu-Schwartz (chitară, voce), Christian Podratzky (bass) şi Vali Potra (tobe, clape).

Adrian Schwartz-Dinu este profesor de chitară în Germania şi a lansat în această ţară sub titulatura ABRA albumele „The boat” (’93) şi „Your discovery” (’97).


Componenţii s-au schimbat relativ des, perindându-se mai mulţi muzicieni germani, dar şi câţiva români (printre care s-.au numărat Mişi Farcaş şi Ţucu Bleich). Cei trei muzicieni s-au reîntâlnit în vara anului 2003, în studioul „Taboo” din Arad, pentru a pune pe disc materialele trio-ului Abra al anilor ’80, o preţioasă „recuperare istorică”, disc care s-a numit „La frumuseţea ei”. În vara anului 2009 cei trei se reîntâlnesc în Timişoara pentru a înregistra în studioul lui Uţu Pascu discul numit „Şapte” – care conţine 15 piese realizate în colaborare cu Mircea Baniciu, Horea Crişovan, Svetlana Levina şi Maria Chioran, după care muzicienii au lansat albumul „Data când totul e gata“. Legendara formaţie a revenit în faţa publicului bănățean după 24 de ani de pauză, cu un concert mult aşteptat de melomani, care a avut loc în vara anului 2014. Cel mai recent concert al formaţiei ABRA a avut loc la sfârşitul sătpămânii trecute la Reflektor Venue, unde alături de sărbătoritul zilei au mai cântat Christian Podratzky, Horea Crişovan şi Florin Cvaşa.

Foto: Cristian Gere

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.